Cler

 CLER în FRANŢA

Episcopul Nestor de Corsun

Episcopul_NestorPS Nestor (Sirotenko) a fost numit episcop de Corsun la 24 decembrie 2010 și este responsabil de comunităţile patriarhatului Moscovei din Franţa, Elveţia, Spania şi Portugalia.

Este succesorul PS Innochentie Vassiliev, numit arhiepiscop de Vilnius şi Lituania.

La 31 mai 2010 PS Nestor a fost numit episcop de Cafa, eparhie sufragană a Corsunului, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mai multe AICI.

 

Ieromonahul  IOSIF  PAVLINCIUC

 

Ieromonahul Iosif PavlinciucIermonahul Iosif Pavlinciuc,  s-a născut la 09.08.1978 în Glodeni. Și-a făcut studiile la Seminarul teologic din Chișinău cu sediul la Mănăstirea Noul-Neamț din Chiţcani.

La 03.01.1999 a fost călugărit la mănăstirea Noul-Neamț. În același an, la 7 aprilie a fost hirotonit irodiacon în biserica Adormirii Maicii Domnului a aceleeași mănăstiri.

La 8 iunie 2000 a fost hirotonit ieromonah în biserica Înălțării Domnului din aceeași mănăstire.

În 2003 a absolvit Academia teologică din Moscova cu titlul de doctor în teologie.

În 2005 – 2006 și-a continuat studiile la Universitatea din Geneva.

În iulie 2006 a fost desemnat în eparhia Corsunului de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, în ascultarea arhiepiscopului Inochentie.

Din octombrie 2010 ieromonahul Iosif este numit responsabil de catedrala Sfinților Trei Ierarhi din Paris şi doctorant la Şcoala practică de Studii Înalte. De asemenea el se ocupă de comunitatea moldovenească din Paris.

De la 1 martie este numit paroh al bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena din Clamart.

 

Ieromonahul  NICODIM  PAVLINCIUC  
Ieromonahul Nicodim Pavlinciuc a fost desemnat în eparhia Corsunului de către Sfântul Sinod la 25 decembrie 2009.

El face parte din Clerul bisericii Sfințiilor Trei Ierarhi din Paris și este responsabil de biserica Cuvioșilor Serafim și Gherman din Montgeron.

 

 

Arhimandritul  BARSANUPHE  FERRIER
B_Ferrier Arhimandritul Barsanuphe este stareţul schitului Sfântului Duh la Mesnil-Saint-Denis în Yvelines şi membru al Clerului parohiei ortodoxe din Vanves.

El este de asemenea duhovnic la două mănăstiri de măici a eparhiei Corsunului: Maicii Domnului de Corsun din Grassac şi Maicii Domnului Oranta din Mercenat.

 

 

Arhimandritul ALEXANDR (ELISOV)

 

Alexandre_ElisovArhimandritul Alexandru s-a născut la 12 februarie 1960 la Nijnii Novgorod.

După studiile făcute la academia de teologie din Moscova şi la facultatea de teologie ortodoxă la Universitatea de Prešov (Slovacia), a fost hirotonit diacon în 1986 şi preot în 1987 şi lucrează la Departamentul relaţiilor externe a patriarhiei Moscovei.

În 1989, este numit paroh a bisericii ortodoxe din Vanves timp de zece ani. În 1999, este numit reprezentantul patriarhiei Moscovei şi a Întregii Rusii pe lângă patriarhia Antiohiei.

În 2013, este eliberat de funcţiile sale şi vine în cadrul eparhiei Corsunului. Din decembrie 2013, este paroh al bisericii Sf. Nicolas din Nice.

 

Egumenul  EPHREM  MEZZIANI

Egumenul Ephrem este preot al capelei Sfântul Nicolae (Saint-Nicolas) la Casa rusească din Sainte-Geneviève-des-Bois.

 

 

 

 

 Protoiereul  GERARD  DE  LAGARDE
G_de_Lagarde Părintele Gérard de Lagarde Montlézun este paroh al bisericii Bucuria Tuturor Scârbiților și Sfintei Genevieva (rue Saint-Victor, Paris V).

Este membru al consiliului de administraţie al Uniunii asociaţiilor culturale a Bisericii Ortodoxe Ruse (Patriarhia Moscovei).

Hirotonit preot la 18 martie 1979, părintele Gérard a fost numit la parohia Bucuria Tuturor Scârbiților în 1994 şi devine paroh în 1998. Din septembrie 1995, părintele Gérard este protoiereu.    

 

Protoiereul  STEPHANE  HEADLEY

Protoiereul Stéphane Headley

Părintele Stéphane Headley este paroh al bisericii ortodoxe din Vézelay şi profesor la seminarul ortodox rus din Franţa.

Studii teologice:

1966-1969 – St. Vladimir’s Seminary, New York  1969-1973 – Institutul de teologie ortodox, Paris A fost hirotonit diacon în 1973 de către arhiepiscopul Pierre (l’Huillier).

Iar în 1978 a fost hirotonit preot de către arhiepiscopul Pierre (l’Huillier).

1980-1993 – a fost paroh al bisericii Bucuria Tuturor Scârbiţilor, Paris.

1993-1996 – paroh temporar al bisericii Sfinţiilor Cozma și Damian, Avignon. 1996-1998 – paroh temporar al bisericii Sfânta Treime, Bristol, Marea Britanie. Din 1979 este paroh al bisericii Sfântul Ștefan și Sfântul Gherman de Auxerre, Vézelay.

Puteţi vedea o prezentare a părintelui Stephane şi pe siteul seminarului.

 

Protoiereul  INNOCENT  VIAUD

 

I_Viaud Părintele Innocent este paroh al bisericii Hristos Mântuitorul din Puyloubard şi al bisericii Sfântul Serafim de Sarov din Bordeaux.

Este de asemenea membru al consiliului administrativ al asociaţiei eparhiei.

 

 

 

Protoiereul  NICOLAI   SOLDATENKOV
N_Soldatenkov Părintele Nicolai Soldatenkov, fost paroh al bisericii ortodoxe din Altea, Spania, este acum la pensie.

 

 

 

 

 

Ieromonahul  ALEXANDR  SINIAKOV
A_Siniakov Ieromonahul Alexandr a fost numit secretar al eparhiei Corsunului pe relaţiile cu presa, bisericile şi societatea, de către Sfântul Sinod al Bisericii ortodoxe ruse în iulie 2006.

El este de asemenea secretar al Consiliului eparhiei şi membru al Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Ruse pe lângă instituţiile europene din Bruxelles.

Părintele Alexandru este redactor şef al Messager-ului Bisericii Ortodoxe Ruse, revistă bilunară editată în franceză de către eparhia Corsunului.

Născut la 24 octombrie 1981, în Stavropol, Rusia, părintele Alexandr a întrat în obştea monahală la mănăstirea Ipatiev din Kostroma. Trimis la studii în Franţa în 1998, a studiat la universitatea din Toulouse şi la facultatea de teologie din acelaşi oraş, apoi a urmat studiile la Paris, în Cambridge (Marea Britanie) şi la Louvain (Belgia).

Este titular al unei diplome de masterat în teologie la Institutul ortodox Saint-Serge şi doctor al Şcolii practice de Studii Înalte (l’École pratique des Hautes Études).

Devine monah la 12 aprilie 2003, hirotonit diacon la 14 septembrie 2003 şi preot la 14 noiembrie 2004 de către episcopul Hilarion (Alfeyev), actualmente mitropolit de Volokolamsk, preşedinte al Departamentului relaţiilor externe a patriarhiei Moscovei. Din 2004 până în 2006, părintele Alexandru a predat la Institutul de studii slave a Universităţii Paris IV-Sorbonne.

La 15 aprilie 2008, este numit de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Moscovei Responsabil de Seminarul ortodox rus din Franţa.

 

Ieromonahul  ALEXIS  DUMOND

 

A_Dumond

Ieromonahul Alexis Dumond, fost preot pe lângă Legiunea străină şi fost responsabil de parohia Maicii Domnului de Kazan din Marseille, este actualmente fără atribuţie.

 

 

 

 

Preotul  MICHEL  ROUSSEAU
 Părintele Michel Rousseau este paroh al bisericii Sfânta Treime din Vanves şi membru al consiliului administrativ al asociaţiei eparhiei.          

 

 

 

 

 

Preotul  SERGHII  BORSKI

Preotul Serghii Borski

Părintele Serghii Borski, originar din eparhia Smolenskului, este inspectorul Seminarului Ortodox Rus în Epinay-sous-Senart.

Părintele Serghii serveşte de asemnea biserica Sfinții Constantin și Elena din Clamart.

Hirotonit preot de către Mitropolitul Kiril de Smolensk, actualmente patriarh al Moscovei, părintele Serghii şi-a făcut studiile la seminarul din Smolensk şi la Institutul Biblic Pontifical din Roma.

A fost timp de mai mulţi ani preot la biserica rusă a Sfântului Nicolaie din Roma.

 

Preotul  LAURENT  BARON

 

J_Baron Părintele Laurent Baron este paroh al capelei Acoperământul Maicii Domnului din Saint-Mars-de-Locquenay.

 

 

 

 

Preotul  NICOLAI  NIKICHIN

 

N_Nikichine Părintele Nicolai Nikichin este membru al clerului catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris şi responsabil de serviciul de pelerinaje al eparhiei.

Este de asemenea paroh al bisericii ortodoxe a Sfintei Elena din Paris şi a Sf. Nicolaie din Saint-Nicolas-de-Port.

 

 Preotul  DANIEL  ESCLEINE

D_Escleine

Părintele Daniel Escleine este membru al Clerului parohiei ortodoxe a Sfântului Grigorie Palama și a Sfintei Attale din Strasbourg.

A fost hirotonit preot de către arhiepiscopul Innochentie la 22 iulie 2007.

 

 

 

Protoiereul  NICOLAI  LOSsKY

 

Nicolas_LosskyPărintele Nicolas Lossky este membru al clerului parohiei Bucuria Tuturor Scîrbiţilor şi a Sf. Genevieva din Paris.

Este de asemenea profesor la Institutul teologic ortodox Sfântul Serghie din Paris.

 

 

 

Preotul PIERRE  STAMENKOVITCH


Pierre_STAMENKOVITCH

Părintele Pierre Stamenkovitch, fost membru al Clerului catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris, este actualmente fără atribuţie.

 

 

 

 

Preotul  GHEORGHE  EGOROV

 

G_EgorovPărintele Gheorghe Egorov este membru al clerului catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

El este de asemenea student la Universitatea Paris I.

El a fost hirotonit preot de către arhiepiscopul Inochentie de Corsun la 4 noiembrie 2008.

 

 

 

Preotul  ZINOVII  GOMBESSA

 

Z_GombessaPărintele Zinovii Gombessa face parte din Clerul catedralei Sfinților Trei Ierarhi (Paris). După ce şi-a făcut studiile la Seminarul Teologic din Odessa, a studiat la Institutul Teologic a Sf. Serghie din Paris (2001 – 2004).

La 12 februarie 2013, a fost hirotonit preot de către episcopul Nestor de Corsun.

El serveşte de asemenea comunitatea ortodoxă din Amiens.

 

 

Preotul  NICOLAI  TIKHONTCHUK
N_TIKHONTCHUK Nicolai Tihonciuk, născut în 1976 la Omsk (Rusia), şi-a urmat studiile la seminarul din Omsk şi la Institutul ortodox Sfântul Tihon din Moscova.

Din 2005 până în 2008, a fost membru al Colegiului Sfântul Vasile de pe lângă Centrul Istina din Paris. În această perioadă își face studiile la Institutul Superior de studii ecumenice al Institutului catolic din Paris şi la Universitatea Paris VIII, unde a obţinut diploma de masterat în istorie.

A fost hirotinisit cititor de către arhiepiscopul Inochentie de Corsun la 14 ianuarie 2007 la capela Sfântul Vasile de la Centrul Istina. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Inochentie la Biserica Tuturor Scârbiților și a Sfintei Genevieva la 22 martie 2009.

La 1 aprilie 2012 este hirotonit preot de către PS Nestor de Corsun. Preotul Nicolae este membru al Clerului parohiei Bucuria Tuturor Scârbiților.

 

 

Preotul  ALEXANDR  ROSAS  LOZADA

 

A_de_Rosas_LozadaOriginar din Columbia, părintele Alexandru a început studiile în septembrie 2009 la Seminarul ortodox rus din Franţa.

A fost tuns călugăr rasofor la 3 ianuarie 2011 şi hirotonit diacon de către episcopul Nestor al Corsunului, în capela seminarului la 6 ianuarie 2011.

La 12 martie 2013 a fost hirotonit preot de către PS Nestor, episcop de Corsun în biserica Naşterii Domnului din Madrid.

Ieromonahul Alexandru face parte din Clerul Seminarului ortodox rus din Franţa.

 

Preotul JEAN-DENIS RANO

J_D_RanoNăscut în octombrie 1960 în Fort de France (Martinique), Jean-Denis şi-a urmat studiile la Paris. În 1976, el obţine o diplomă de designer în clădire.

În 1981 îşi face serviciul militar în armata terestră şi obţine gradul de caporal-şef. În 1983 se întoarce în Martinique.

Din 1984 până în 1987, lucrează designer într-un cabinet de arhitectură.

Dini 2008, Jean-Denis se ocupă de prezenţa ortodoxiei în Martinique. La 22 mai 2011, după ce s-a întâlnit cu mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, preşedintele Departamentului relaţii externe a patriarhiei Moscovei, el decide să se alăture patriarhiei Moscovei.

În 2012, este admis la seminarul Rus în Franţa, pentru un an de stagiu En 2012, il est admis au séminaire Russe en France, pour une année de stage et de discernement.

La 16 ianuarie 2013, sărbătoarea Sf. Genevieva din Paris, este hirotonit diacon de către episcopul Nestor de Corsun în capela Sf. Martin şi Sf. Genevieva a Seminarului.

La 20 aprilie 2013, este hirotonit preot de către episcopul Nestor de Corsun în aceeaşi capelă.

 

Diaconul GEORGES SHESHKO

 

Georges_SheshkoPărintele Georges Sheshko este titularul unui masterat a Şcolii practice de Studii Înalte (École pratique des Hautes Études), în cadrul căreia el îşi scrie actualmente teza sa de doctorat.

Şi-a făcut studiile la seminarul din Kostroma şi a fost, timp de patru ani, bursierul Centrului de studii Istina din Paris.

A fost hirotonit diacon de către episcopul Nestor de Corsun la Paris, la 3 aprilie 2011. El predă patristica la Seminarul ortodox rus în Franţa.

 

 

Diaconul VLADIMIR MUTIN

 

Vladimir_MutinNăscut în 1982 la Kharkov (Ucraina), Vladimir Mutin a susţinut bacalaureatul în 1999.

În perioada 1999 – 2004, şi-a făcut studiile la facultatea de limbi străine la Universitaea Naţională din Kharkov şi şi-a susţinut teza de masterat.

În 2004 – 2005, a lucrat în calitate de asistent-şef la catedra de filologie franceză a aceleiaşi facultăţi.

În perioada 2005 – 2009, şi-a făcut studiile la Seminarul ortodox din Kharkov.

În perioada 2009 – 2011, şi-a făcut studiile de masterat la facultatea de ştiinţe biblice la Academia teologică din Sankt-Petersburg. La 21 septembrie 2009, a fost tuns cititor de rectorul Academiei, PS Ambrozie, episcopul de Gatchina.

În 2011, a fost admis la Seminarul ortodox rus în Franţa şi înscris la masterat „Studii europene, mediteraniene şi asiatice (specialitatea : Antichitate mediteraniană şi a Orientului Apropiat)” la Şcoala practică de Studii Înalte. La 13 ianuarie 2013, este hirotonit diacon de către episcopul Nestor de Corsun la Biserica Sf. Trei Ierarhi din paris.

În prezent este înscris la master 2 la Universitatea Paris IV-Sorbonne, îşi scrie teza de masterat sub direcţia Profesorului Olivier Munnich. Predă greaca veche şi rusa (rusa ca limbă străină) pe studenţii din anul pregătitor.

 

 

Diaconul ANTONY IVACHIN

 

Antony_IvachinHrotonit diacon la 23 iunie 2013 de către PS Nestor de Corsun, părintele Antony Ivachin face parte din clerul bisericii Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris.

 

 

 

 

Protodiaconul  ANDREI  CHEPELEV

Protodiaconul Andrei Chepelev este membru al Clerului parohiei Bucuria Tuturor Scârbiților și a Sfintei Genevieva din Paris.

 

Protodiaconul  ALEXIS  SOBOLEV
A_Sobolev

Diaconul Alexis Sobolev este membru al Clerului catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

 

 

 

 

 

Protodiaconul  NICOLAI  REHBINDER
N_RehbinderNicolai Rehbinder a fost hirotonit diacon de către arhiepiscopul Inochentie de Corsun la 5 ianuarie 2008 la catedrala Sfinților Trei Ierarhi din Paris și este cleric al acestei catedrale.

 

 

 

Diaconul Rémi GUERRIN

Rémi_GuerrinRemi Guerrin s-a născut la 31 octombrie 1962 la Lille, în Franţa.

Este enoriaș al bisericii Saint-Etienne și Saint-Germain Auxerre Vezelay din 1998, și, în același timp, al bisericii Sf. Nicolae de Lille – Fives (Exarhatul rus al Patriarhiei de Constantinopol) și comunitatea Maica Domnului a Ibericii de la Arras (Patriarhia Moscovei), deoarece locuia cu familia sa în suburbia or. Lille.

A urmat trei ani de cursuri la Institutul Sf Serghie din Paris. El lucrează în arta fotografiei. Este hirotonit diacon în duminica din 24 martie 2013 de Episcopul Nestor de Corsun la biserica Sf. Trei Ierarhi din Paris.

 

CLER  în  ELVEŢIA

 

Arhimandritul  MARTIN  DE  CAFLISCH

Arhimandritul Martin de Caflisch

Arhimandritul Martin de Caflisch este stareţul mănăstirii Sfânta Treime din Dompierre şi este Responsabil de capela Sfântului Maurice împreună cu toți ceilalți sfinți din Payerne. Este membru al Consiliului eparhiei.

 

 

 

 

 

Arhimandritul GABRIEL BUNGE
Gabriel_BungePărintele Gabriel Bunge este superiorul schitului Sfintei Cruci.

 

Adresa : Eremo Santa-Croce – 6957 Roveredo TI, Suisse.

 

 

Părintele MIKHAIL ZEMAN

 

Mikhail_ZemanHirotonit preot în 1998, părintele Mikhail Zeman a fost numit în cadrul perahiei Corsunului prin decizia Sf. Sinod din 16 martie 2012.

Până atunci făcea parte din eparhia Bisericii ortodoxe ruse în Germania.

Este numit paroh al bisericii Învierii D0omnu lui din Zurich.