Portugalia: Biserica din Lagos a fost reparată şi sfinţită

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Nestor, episcop de Corsun, în ziua de sâmbătă, 9 februarie 2013, a avut loc sfinţirea mică a Bisericii „Sf. Ciprian de Cartagina” din oraşul Lagos, Portugalia. Slujba sfinţirii a coincis cu pomenirea mutării moaştelor Sf. Ioan Gură de Aur, mare ierarh şi teolog al Bisericii.

Din soborul de preoţi au făcut parte: egumenul Arsenie (Sokolov), parohul Bisericii „Tuturor Sfinţilor” din Lisabona; protoiereul Ioan Gherboveţchi, parohul Bisericii „Sf. Xenia” din Faro şi responsabil de parohia din Lagos; protoiereul Oleg Chiaburu, paroh al Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Setubal; egumenul Petru (Pruteanu), slujitor la parohia „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cascais; preotul Ioan Bordian, slujitor la Biserica din Elvas şi protodiaconul Gavriil Gemănaru, slujitor la Bisericile din Faro şi Cascais.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi atât din Lagos şi împrejurimi, cât şi din alte parohii ortodoxe ale Portugaliei, care au venit împreună cu păstorii lor la marea sărbătoare.

Ca de obicei, slujba a fost săvârşită în limbile română, slavonă şi portugheză; după citirea Evangheliei, predica în limba română a fost rostită de egumenul Petru (Pruteanu), iar la sfârşitul slujbei predica în limba rusă a fost rostită de egumenul Arsenie (Sokolov).

Cuvântul de mulţumire a fost rostit de protoiereul Ioan Gherboveţchi, care şi-a manifestat bucuria pentru prezenţa preoţilor şi credincioşilor la această slujbă solemnă, subliniind totodată contribuţia deosebită a familiei Costin din Aljezur şi a celorlalţi credincioşi implicaţi în reparaţia capitală a bisericii şi instalarea iconostasului primit în dar de la parohia rusă din Zurich (Elveţia).

După Sfânta Liturghie, credincioşii parohiei din Lagos au organizat o agapă frăţească la care au invitat pe toţi cei prezenţi.

Fotografii de la acest eveniment găsitți pe siteul sursă – Ortodoxia în Portugalia.

Comentarii

Articole similare