Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a înălțat rugăciuni cu ocazia noului an de studii la biserica din Vanves

Comunitatea ortodoxă moldovenească a Cuviosului Paisie de la Neamț din Paris a participat ieri, sâmbătă, 10 septembrie, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de preoții Iosif, Nicodim, Mihail, Anton și diaconul Mihail,  la Biserica Sfintei Treimi din Vanves.

Sfânta Liturghie a început cu citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. În timpul și după slujbă enoriașii s-au rugat împreună pentru toţi dascălii, elevii, studenţii şi profesorii, copii și adolescenții, cei prezenți și cei care, din binecuvîntate pricini, nu au putut participa la Sfânta Liturghie sau sunt departe, însă care au început un nou an de învățământ.

Această zi a fost una deosebită și binecuvîntată, „o zi care ne-a unit pe noi pe toți, o zi în care am putut cu o gură și o inimă a-l slăvi pe Dumnezeu ; ne-am rugat ca Dumnezeu să lumineze inimile și mințile tuturor celoc care încep un nou an de studii. Să ne ajute Domnul să ne îmbogățim cu fapte bune și ca acest an să fie unul binecuvîntat, plin de succese și bucurii”, a menționat ieromonahul Iosif în predica de la sfârșitul slujbei.

Domnul îi ajută pe toţi cei ce aleargă către El şi îşi pun nădejdea în sprijinul Lui. De aceea, pentru a ne bucura de ceea ce semănăm, după cuvintele evanghelice, este important ce semănăm, pământul în care semămăm și grija pe care o purtăm. Ca să avem roade și bucurie pentru eforturile depuse, să înălțăm rugăciunile noastre Domnului, să-i mulțumim pentru toate și să-i cerem ajutorul.

Tot în această sâmbătă, s-a făcut pomenirea Sfinților cuvioși Moise Arapul, Iov de la Pociaev și a Sfintei prorocițe Ana, care l-a întâmpinat pe Domnul nostru Iisus Hristos în Templu. Prin pocăință, post, rugăciune acești Sfinți au ajuns să fie bineplăcuți lui Dumnezeu și să fie slăviți. Să le urmăm exemplul și cu ale lor Sfinte rugăciuni Domnul să ne miluiască pre noi pe toți.

Sfanta Liturghie a continuat cu agapa frățească.

Vă propunem audiției predica din 10 septembrie 2011, la început de an școlar.

Imagini de la acest eveniment vedeți în galeria foto.

Comentarii

Articole similare