Elveţia: Biserica Învierii Domnului nostru Iisus Hrtistos din Zurich şi-a serbat ziua hramului

La 19 aprilie 2015, Sfînta Liturghie de sărbătoare în Biserica Învierii Domnului nostru Iisus Hristos din Zurich a fost săvîrşită de episcopul Nestor al Corsunului.

Împreună cu episcopul au slujit protoiereul Mihail Zeman, responsabilul bisericii, arhimandritul Martine Caflishm responsabilul mănăstirii Sf. Treimi din Dompierre și protodiaconul Nicolai Rebinder.

În timpul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul a făcut hirotezia enoriașului Igor Petropavlov ca cititor.

La sfîrşitul slujbei episcopul Nestor a adresat un cuvînt de felicitare enoriașilor și oaspeților sărbătorii, menționînd că în chipul Sfîntului Apostol Toma Mîntuitorul prezintă atitudinea sa caldă și grijulie față de persoana fiecărui om, credincios sau necredincios. Episcopul i-a îndemnat pe fiecare să ia parte activ la viața bisericii, prin faptele reale pornite din dragoste și milostenie să înmulțească credința.

Protoiereul Mihail, responsabilul bisericii, i-a mulțumit episcopului Nestor din partea enoriașilor pentru posibilitatea de a se ruga împreună și a împărtăși bucuria pascală cu ocazia hramului bisericii.

La sfîrșit a avut loc agapa de sărbătoare și un concert pregătit de enoriașii activi – cîntăreți și muzicanți profesioniști, conduși de responsabila corului bisericii Nadejda Dalvit-Saminskii.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi pe siteul eparhiei.

Comentarii

Articole similare