Norvegia renunţă la jocurile violente de calculator

Mai multe magazine din Norvegia s-au decis să elimine de pe rafturile lor jocurile de calculator care conţin elemente de violenţă, după ce autorul masacrului din 22 iulie a.c., Anders Behring Breivik, a scris în jurnalul său postat pe internet că pregătin­du-se de atac a jucat timp de aproape un an unul dintre aceste jocuri, potri­vit Gameranx.com, preluat de Agerpres.

„Am scos deja de pe rafturi 51 de articole. Săptămâna trecută, toate magazinele noastre le-au scos din vânzare pentru o perioadă nedeterminată”, a declarat directorul Departamentului vânzări din cadrul uneia dintre cele mai importante reţele de larg consum din această ţară scandinavă, Coop Norway Retail, Inge Stokke. Decizia managementului companiei a fost dictată în principal de sentimentul de solidaritate cu familiile victimelor acestei tragedii teribile, care s-a abătut brusc asupra Norve­giei, a mai spus el.

Printre jocurile scoase din vânzare figurează World of Warcraft şi Call of Duty 4: Modern Warfare, menţionate în însemnările norve­gianului de 32 de ani care a curmat viaţa a circa 77 de concetăţeni ai săi în dublul atac de la Oslo şi Insula Utoeya.

Breivik a compărut săptămâna tre­cută în faţa instanţei pentru a-şi explica faptele. După finalizarea au­die­ri­lor, judecătorul norvegian care a prezidat şedinţa a anunţat că Brei­vik a fost pus sub acuzare pentru tero­rism şi va rămâne în arest opt săp­tă­mâni.

Guvernul norvegian împreună cu partidele de opoziţie au decis ca ziua de 21 august să fie zi de doliu naţional. Un concert memorial va fi organizat la Oslo Spektrum, una dintre cele mai mari săli de spectacole din capitala norvegiană, la care vor fi invitaţi supravieţuitorii şi angajaţii din echipele de intervenţie.

Sursa: www.jurnalul.ro

Comentarii

Articole similare