Patriarhului rus Kiril va vizita R. Moldova în luna septembrie

Patriarhul rus Kiril va veni în Moldova pe data de 7 septembrie. Anunţul a fost făcut de secretarul Mitropoliei Moldovei Vadim Cheibaş, după şedinţa grupului care pregăteşte vizita în Moldova a Patriarhului.

Potrivit acestuia, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse va ajunge la Chişinău, pe data de 7 septembrie, la ora 10:00. Ulterior, acesta va participa la aniversarea a 200 de ani de la înfiinţarea eparhiei Chişinău, care va avea loc la Palatul Naţional “Nicolae Sulac”. De asemenea, Patriarhul Kiril va vizita mănăstirea Căpriana, acolo unde se află mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

În dimineaţa zilei de 8 septembrie, Patriarhul rus Kiril va participa la sfânta liturghie dedicată aniversării a 200 de ani de la înfiinţarea eparhiei Chişinău. În aceeaşi zi, după amiază, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse se va deplasa la Tiraspol. “În regiunea transnistreană va avea un program suplimentar. Acum nu s-a discutat vizita în stânga Nistrului”, a declarat Cheibaş.

De asemenea, secretarul Mitropoliei Moldovei a menţionat că Patriarhul rus Kiril va avea întrevederi cu conducerea ţării. “Va avea întrevederi cu primele persoane din stat”, a subliniat Vadim Cheibaş.

În dimineaţa zile de 9 septembrie, Patriarhul rus Kiril va părăsi Republica Moldova.

Publika.md aminteşte că Patriarhul Kiril a mai fost în Moldova în 2011. Şi predecesorul său, Alexei al II-lea, a vizitat ţara noastră de două ori – în 1990 şi în 2005. Mitropolia Moldovei, una dintre cele două care activează pe teritoriul ţării, este subordonată canonic patriarhiei de la Moscova.

sursa: www.publika.md

Comentarii

Articole similare