Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim, al Antiohiei şi al Întregului Orient a trecut la cele veșnice

Preafericitul Părinte Ignatie al IV-lea Hazim, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, a trecut la cele veșnice miercuri, 5 decembrie, în Spitalul Sf. Gheorghe din Beirut, Liban, după o lungă suferință.

Născut în anul 1921 în localitatea Mhardey din apropierea oraşului Hama (Siria), într-o familie de creştini ortodocşi arabi, Patriarhul Ignatie al IV-lea Hazim al Antiohiei, a studiat literatura la Universitatea din Beirut, Liban.

În anul 1945 a început să studieze teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris şi a fost hirotonit preot. La întoarcerea de la studii, a înfiinţat Seminarul Teologic din Balamand, Liban, pe care l-a condus în perioada 1961-1966.

În1961 a fost hirotonit episcop vicar patriarhal, apoi, în 1970, Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei l-a ales mitropolit de Lattakia (Siria). La 2 iulie 1979 a fost ales Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient.

Părintele Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim s-a remarcat printr-o vastă cultură teologică, o grijă permanentă pentru Biserică şi a manifestat o largă deschidere pentru dialogul intercreştin şi interreligios.

Veșnică să-i fie pomenirea!

Comentarii

Articole similare