Anglia: Prima slujbă arhierească la biserica “Sf. Irh. Nicolae” din Londra

La 21 aprilie a.c., în Duminica a V-a a Postului Mare,  comunitatea ortodoxă a moldovenilor din Londra, a participat la un moment istoric în viaţa parohiei –  vizita pastorală a ÎPS Elisei, Arhiepiscop de Sourozh la biserica “Sf. Irh. Nicolae”.

Ierarhul a fost întâmpinat de către preotul paroh Nicolae Prescură, oficialităţile Consulatului R. Moldova la Londra, în persoana Domnului Petru Alexei, numeroşi credincioşi, copiii şi tineri din comunitate.

Vlădica Elisei a oficiat primul  serviciu divin arhieresc în acest lăcaş de cult dimpreună cu părintele Nicolae Prescura, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiereul a oferit un dar deosebit şi anume  Sfântul Antimis pentru Biserica comunităţii noastre.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înalt Prea Sfinţitul Elisei a ţinut un cuvânt de învăţătură, îndemnând credincioşii la post şi rugăciune, având ca model pe Cuvioasa Maria Egipteanca.

La sfârşitul slujbei, părintele paroh a mulţumit Ierarhului pentru vizita pastorală, pentru ajutorul şi susţinerea  oferită comunităţii noastre de la început, până în prezent. Părintele Nicolae i-a oferit în dar ÎPS Arhiepiscop Elisei o icoană cu toţi Sfinţii care s-au proslăvit pe pământul Moldovei. De asemenea, Înaltul oaspete a adus sincere mulţumiri  Pr. Nicolae pentru efortul depus la formarea comunităţi moldovenilor şi deschiderea Bisericii, dar şi pentru organizarea acestui eveniment. Vlădica  le-a mulţumit şi enoriaşilor pentru dragostea şi căldura cu care a fost primit.

Prin pronia divină, cântările Sfintei Liturghii au fost înălţate spre cer de către un cor deosebit al Operei Naţionale din Chişinău, care s-a întâmplat să fie la Londra în această perioadă.

Acest eveniment deosebit a adus o mare bucurie duhovnicească în sufletele tuturor creştinilor prezenţi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Comunitatea moldovenilor din Londra

Mai multe imagini vedeţi pe siteul mitropoliei Moldovei.

Comentarii

Articole similare