A fost lansat un nou site ortodox al Bisericii Acoperământului Maicii Domnului din Lyon

Biserica Ortodoxă a Acoperământului Maicii Domnului din Lyon şi-a lansat propriul site pe Internet: http://www.egliserussealyon.fr/

Înregistrată în anul 1924, biserica Acoperământului Maicii Domnului este una din cele mai vechi biserici ortodoxe din oraşul Lyon. De mai bine de 85 de ani, Sfânta Liturghie a fost săvârşită aici în mod regulat, biserica servind drept loc de refugiu şi alinare pentru căutătorii de lumină dumnezeiască şi de pace sufletească.

Din anul 2007, biserica s-a întors în componenţa Bisericii Ortodoxe Ruse şi respectiv a eparhiei Corsunului. De atunci, PS Nestor, episcopul Corsunului, ieromonahul Iosif, iereul Gheorghie, iereul Alexei vin regulat de la Paris şi oficiază Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în limbile slavonă veche şi franceză.

Pe site-ul parohiei găsiţi programul slujbelor pentru jumătate de an 2012, la fel şi multe informaţii interesante şi utile despre sfinţii Lyonezi, istoria bisericii, predici, istoria creştinismului şi a ortodoxiei în oraşul Lyon etc. etc.

Pentru mai multe detalii clicaţi AICI.

Comentarii

Articole similare