Portugalia: Agenda vizitei episcopului Nestor în Portugalia

În perioada 7-14 iulie 2013 chiriarhul nostru, Preasfinţitul Nestor, Episcop de Korsun, va efectua o vizită pastorală în parohiile din centrul şi sudul Portugaliei.

Duminică, 7 iulie, în ziua pomenirii Naşterii Sf. Ioan Botezătorul, este programată Liturghia arhierească în Biserica „Sf. Xenia” din Faro, cu începere de la orele 10.00.

Pe 10-11 iulie chiriarhul va vizita comunităţile din Sines şi Lagos.

Pe data de 12 iulie episcopul împreună cu toţi preoţii din Portugalia va sluji la Biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Evora, unde va avea loc şi o adunarea anuală ordinară a clericilor din protopopiatul Portugaliei.

Sâmbătă, 13 iulie, ierarhul va săvârşi un Tedeum la Biserica „Tuturor Sfinţilor” din Lisabona, la orele 11.00.

Duminică, 14 iulie, PS Nestor va sluji Liturghia la Biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” din oraşul Cascais, cu începere de la orele 9.30.

Toate Liturghiile arhiereşti vor fi precedate de slujba Utreniei, iar credincioşii sunt rugaţi să vină din timp, pentru a participa la întâmpinarea arhiereului.

La slujbe sunt invitaţi toţi creştinii ortodocşi din Portugalia, care vor avea ocazia să ceară binecuvântarea episcopului şi să se bucure de vizita arhipăstorului.

Sursa: http://lusortodoxia.com

Comentarii

Articole similare