„BISERICA DUPĂ GRATII” – un blog despre activitatea Bisericii în instituţiile penitenciare

La 12 martie 2012 cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, a fost lansat blogul „BISERICA DUPĂ GRATII”: http://bisericadupagratii.blogspot.com/.

Este un blog neobişnuit, care încearcă să reflecte activitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova în instituţiile penitenciare din cadrul Ministerului Justiţiei.

Pe 25 ianuarie 2011, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Ministerul Justiţiei au semnat un Protocol de cooperare privind asistenţa religioasă în instituţiile penitenciare. Drept urmare semnării acestui protocol implicarea preoţilor capelani în instituţiile penitenciare a fost facilitată.

Priorităţile acestui blog este să mediatizeze activitatea preoţilor capelani. Un alt scop pe care dorim să-l înfăptuim va fi dezvăluirea trecutului şi prezentului slujirii misionare în penitenciarele din republică. Vom avea și un compartiment special, intitulat ”acte normative”, unde vor fi atașate și actualizate legile bisericești ce ţin de activitatea misionară în penitenciare, precum și legislația în vigoare în contextul intituțiilor specializare și deținuții acestor închisori.

În această ordine de idei, venim cu un apel către toți clericii Mitropoliei Moldovei – preoți capelani, încadrați în această slujire misionară, să aducă fiecare un aport pentru îmbogățirea blogului.

Pentru realizarea acestui proiect vom studia şi vom oferi publicului repere istorice şi arhivistice, precum şi materiale foto.

Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Administratorul blogului – Prot. dr. Maxim Melinti
Sursa: mitropolia.md

Comentarii

Articole similare