De la 2 până la 5 februarie, la Moscova, va avea loc Soborul Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse

La Soborul Arhieresc se vor întruni peste 280 de arhierei (eparhioți și vicari) din 247 eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Ruisa, Ucraina, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Estonia, precum și din țările străinătății îndepărtate în care există eparhii ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

Conform informațiilor oficiale, în cadrul adunării Sfântului Sinod, vor fi examinate mai multe chestiuni de importanță majoră, parte a documentelor elaborate în cadrul Prezenței Intersobornicești ( Subiectul nr. 111, din cadrul ședinței Sfântului Sinod din 25-26 decembrie 2012):

1. “Referitoare la alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse” (în patru variante);

2. “Despre poziția Bisericii cu privire la dezvoltarea tehnologiilor de evidență și prelucrare a datelor cu caracter personal”;

3. “Poziția Bisericii Ortodoxe Ruse referitoare la reforma dreptului familiei și a problemelor justiției juvenile”;

4. “Poziția Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la problemele actuale ale ecologiei”.

Suplimentar, prin decizia forului, vor mai fi supuse examinării următoarele documente:

a. proiectul referitor la susținerea materială și socială a slujitorilor și a angajaților organizațiilor religioase din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și a membrilor familiilor acestora;

b. proiectul modificărilor și a completărilor în Statutul Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu hotărârile adoptate de Sfântul Sinod în anii 2011-2012, precum și a sarcinilor trasate în conformitate cu totalizările Soborului Arhieresc din 2011.

Sursa: mitropolia.md

Comentarii

Articole similare