De sărbătoarea Arătării Domnului episcopul Nestor a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala cu hramul Sf. Nicolae din Nisa.

De sărbătoarea Arătării Domnului – Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, pe 19 ianuarie 2012, episcopul de Corsun PS Nestor A săvârșit prima sa vizită arhipăstorală în catedrala cu hramul Sf. Nicolae din orașul Nisa, care cu o lună mai devreme a fost transmisă de către Federaţia Rusă pentru uz permanent şi gratuit episcopiei de Corsun a Bisericii Ortodoxe Ruse.

În timpul vizitei sale, episcopul Nestor a săvârșit  liturghia praznicală și sfințirea Aghiasmei Mari.

Este de remarcat faptul că pentru prima dată de la începutul secolului XX în catedrala în cinstea Sf. Nicolae din Nisa, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un episcop al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Prea Sfinția Sa a concelebrat împreună cu parohul catedralei, protoiereul Nikolai Ozolin , arhidiaconul Alexei Sobolev şi diaconul Maxim Politov.

În timpul serviciului divin a cântat corul sub conducerea vechiului regent al catedralei A. Fisochenko.

La sfârşitul Liturghiei, episcopul Nestor s-a adresat la numeroșii vizitatori şi enoriaşi ai bisericii cu cuvinte de îndrumare, în care şi-a exprimat speranţa că sub acoperişul acestei catedrale minunate va fi creată în curând o puternică comunitate ortodoxă.

După rugăciunea dinaintea amvonului PS Nestor și clerul conslujitor au săvârșit procesiune cu sfințirea mare a apei.

După serviciul divin, episcopul  a discutat cu păstoriții și oaspeții catedralei și a împărtășit cu ei masa festivă.

Fotografiile de la aceast eveniment sunt postate aici

 

Comentarii

Articole similare