Episcopul Nestor a vizitat Barcelona

În perioada 7 – 10 iulie a avut loc vizita episcopului Nestor al Corsunului în capitala Cataloniei.

La 8 iulie PS Nestor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie duminicală în biserica Bunei Vestiriu a Maicii Domnului din Barcelona.

Împreună cu episcopul Nestor au slujit responsabilul bisericii egumenul Serafim (Pavlov), iereul Gheorghii Pinico, iereul Vasilii Stopureac și protodiaconul Alexii Sobolev.

În timpul Liturghiei s-a rugat și consulul general nou numit al Feerației Ruse în Barcelona I.N. Klimenko cu soția, vice-consulul Federației Ruse S.O. Șuranov, reprezentanții Bisericii Romano-Catolice și a comunității Sf. Egidiu.

La intrarea mică, cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii Kiril, pentru slujirea asiduă Bisericii lui Hristos, PS Nestor l-a premiat pe egumenul Serafim cu dreptul de a purta crucea cu ornamente.

La sfârșitul Liturghiei episcopul Nestor a adresat un cuvânt de salut enoriașilor.

La 9 iulie, episcopul Nestor a vizitat centrul spiritual și cultural al Cataloniei – mănăstirea benedicteană a Fecioarei Maria Monserrat.

Fotografii de la slujba episcopului Nestor în biserica Bunei Vestiriu a Maicii Domnului din Barcelona sunt plasate aici.

Comentarii

Articole similare