Franța: Arhiepiscopul Marc de Egorievsk a vizitat șantierul catedralei ruse de pe quai Branly din Paris

La 29 septembrie 2015, IPS Marc, responsabil de instituțiile din străinătate ale patriarhiei Moscovei, în vizită la Paris, a fost pe șantierul construcției catedralei ruse de pe quai Branly din Paris, pentru a se face cunoscut cu situația evoluției lucrărilor. El a fost acompaniat de Episcopul Nestor de Corsun, de părintele Maxim Politov, secretarul eparhiei și de protodiaconul Constantin Stepanov.

Societatea “Bouygues”, managerul proiectului șantierului, a fost reprezentată de mai mulți colaboratori care au ghidat vizita localurilor. Ei au explicat delegației ruse dezvoltarea lucrărilor de finisare a fațadei, la fel și proiectele de infrastructură «de comunicare» în interiorul clădirii.

Cei doi ierahi au participat apoi la o conferință de lucru care a avut loc în centrul de presă. La această ședință au participat Domnul Victor Sobolev, colaboratorul administrației prezidențiale, la fel și arhitectorul și iconograful Alexandr Soldatov responsabil de decorarea interiorului viitoarei catedrale.

A doua zi IPS Marc și PS Nestor au fost la Courbevoie, unde au vizitat Muzeul Regimentului de Cazaci a Gardei Imperiale ruse și a trecutului militar rus.

Fotografii de la acest eveniment găsiți pe siteul eparhial.

branly

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *