Franţa: Biserica Sf. Nicolae din Nice şi-a marcat ziua hramului

La 19 decembrie 2014, în ziua pomenirii Sf. Nicolae, arhiepiscopul din Mira Lichiei, Biserica Sf. Nicolae din Nice şi-a marcat ziua hramului.

Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvîrşită de episcopul Nestor al Corsunului, împreună cu un sobor de preoţi. Slujba a avut loc într-un local special amenajat pentru celebrări liturgice la prezbiteriu, deoarece biserica este în reconstrucţie.

Vladîca Nestor a adresat un cuvânt pastoral celor prezenţi, în care a mulțumit enoriașilor pentru fidelitate faţă de această biserică importantă din punct de vedere istoric, într-o perioadă deosebită a refacerii sale, menționînd că datorită eforturilor și grijei lor s-a scris o nouă pagină în istoria bisericii şi a comunităţii, mulţumind celor care împărtăşesc aceste lucrări prin rugăciuni şi donaţii.

Episcopul Nestor le-a urat clerului, enoriașilor şi oaspeţilor răbdare, ajutorul lui Dumnezeu și le-a acordat binecuvântarea pastorală.

Adresînd cuvinte de mulţumire, parohul soborului, arhimandritul Alexandr (Elisov) a menţionat că în momentele dificile, când catedrala a fost închisă pentru sfintele liturghii, toţi enoriașii, primind cu răbdare toate aceste ispite, au rămas fideli bisericii, simţind vădit protejarea şi grija spirituală a sfântului patron – Sf. Nicolae din Mira Lichiei.

După Sf. Liturghie, toţi cei prezenţi au participat la agapa festivă, pregătită de enoriaşii bisericii.

Apoi Episcopul Nestor, însoțit de responsabilul comunității din Nice s-a familiarizat cu lucrările de restaurare a catedralei.

nice2

nice3

Comentarii

Articole similare