Franţa: Biserica Sfîntului Duh din Clamart şi-a marcat ziua hramului

La 1 iunie 2015, cînd Biserica a marcat sărbătoarea Sfîntului Duh, manifestaţiile solemne la parohia Sf. Duh de la Casa lui Berdeaev din Clamart au fost conduse de episcopul Nestor al Corsunului.

Înainte de a începe Sfînta Liturghie, conform tradiţiei bisericii, a avut loc sfinţirea mică a apei.

Apoi clerul l-a întîmpinat pe episcopul Nestor, care a săvîrşit pentru prima dată Sf. Liturghie în Biserica Sf. Duh din Clamart.

Împreună cu episcopul au slujit parohul Bisericii Sf. Constantin şi Elena din Clamart, ieromonahul Iosif (Pavlinciuc); protoiereul igor Trofim; conducătorul Centrului de Pelerinaj al eparhiei din Paris, iereul Nicolai Nikişin; colaboratorul conducerii eparhiale iereul Gh. Egorov; secretarul conducerii eparhiale iereul Maxim Politov; iereul Mihail Cuşmir (Arhiepiscopia bisericilor ortodoxe ruse din Europa de Vest) şi diaconul Gheorghe Şeşko.

În biserică s-au rugat de asemenea parohul bisericii Sf. Trei Ierarhi din Paris, protoiereul Nicolai Rebinder şi colaboratorul conducerii eparhiale iereul Ioann Dimitrov.

În timpul Sf. Liturghii a cîntat corul format din corişti de la mai multe biserici din Paris, fiind condus de ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), parohul Bisericii Sf. Serafim de Sarov din Montgeron.

Sfînta Liturghie a fost săvîrşită în trei limbi: slavonă veche, franceză şi română.
După slujbă episcopul i-a felicitat pe toţi cu ocazia sfintei sărbători şi a hramului bisericii.

După slujbă toţi au împărtăşit agapa de sărbătoare pe teritoriul livezii de lîngă casa lui Berdeaev.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi în galeria foto.

Comentarii

Articole similare