Franţa: În ajunul sărbătorii Sf. Ioan Botezătorul la moaştele Sf. Ioan din Amiens a fost săvârşită Sfânta Liturghie

La 5 iulie 2014, în ajunul sărbătorii Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, comunitatea eparhiei Corsunului din Amiens a marcat maiestos ziua protectorului său ceresc – Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, capul căruia se păstrează de mai bine de opt sute de ani (din 1206) în capitala Picardiei.

Cu această ocazie, Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul Nestor de Corsun, împreună cu care a coliturghisit arhiepiscopul Ioan de Herson şi Tavria.

În această zi pe altarul central al catedralei Maicii Domnului din Amiens, unde a fost săvârşită Sfânta Liturghie, a fost adus capul Sf. Ioan Botezătorul.

Împreună cu preasfinţii părinţi, au slujit parohul comunităţii din Amiens părintele Zinovii Gombessa, călugărul mănăstirii Danilov din Moscova stareţul Ghermoghen (Ananiev), cănducătorul Centrului de pelerinaje a eparhiei Corsunului iereul Nicolai Nichişin, părintele Alexandr Procopciuc, protodiaconul Nicolai Rebinder, diaconul Antonii Ivaşin etc.

În timpul sfintei Liturghii s-au rugat peste 200 de pelerini, veniţi din Paris şi alte oraşe ale Franţei, Germaniei, Rusiei, Ucrainei, Bielorusiei şi Cazahstanului.

După slujbă toţi s-au închinat la sfintele moaşte şi au împărţit trapeza de sărbătoare.

amiens2

amiens4

amiens1

Fotografii şi detalii găsiţi pe siteul eparhiei.

Comentarii

Articole similare