Franţa: În Paris a fost sfinţită piatra de temelie a noii catedrale ruse

Cu binecuvîntarea patriarhului Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii, episcopul Nestor al Corsunului a sfinţit piatra de temelie a viitoarei catedrale în cinstea Sfintei Treimi, care se află în construcţie nu de parte de Turnul Eiffel, pe cheiul Branly din Paris.

La manifestaţie – ziua naşterii duhovniceşti a bisericii – a asistat şi consului Federaţiei Ruse în Franţa – Alexandr Orlov, primarul regiunii a şaptea a Parisului – Rachide Datti, reprezentanţii societăţii pariziene, clerul local etc., dar şi numeroşi ruşi care trăiesc în Franţa.

Consului Al. Orlov în cuvîntarea sa a menţionat că după importanţa sa construirea bisericii ortodoxe în Franţa echivalează cu construirea podului Alexandru al III-lea, prima piatră la temelia căruia a fost pusă 119 ani în urmă. „Sunt convins că şi biserica va deveni un simbol al prieteniei franco-ruse, asemenea acestui minunat pod peste Sena”.

Începînd cu anul trecut continuă construcţia Centrului ortodox cultural-spiritual rus, al cărui element principal este Biserica. Acesta este situat pe malul stîng al rîului Sena, pe patru hectare de pămînt, care au aparţinut anterior serviciului meteorologic francez „Meteo-France”. Rusia a cumpărat acest pămînt pentru a construi un complex care să includă un centru de întîlnire între reprezentanţii societăţii ruse şi cunoaşterea de către francezi a culturii ortodoxe, centru administrativ bisericesc, dar şi o şcoală primară bilingvă ruso-franceză, planificată pentru 150 de elevi.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi pe siteul Eparhiei.

Comentarii

Articole similare