Franța: Prima Sfîntă Liturghie Baptismală din acest an la Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris

Duminică, 29 mai 2016, în Biserica Sfîntului Duh din Clamart, Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a participat la Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba a fost săvîrșită de ieromonahul Iosif (Pavlinciuc) și protoiereul Igor (Trofim). Răspunsurile la strană au fost intonate de către corul comunității noastre condus de preoteasa Lidia Trofim.

Slujba a fost una deosebită, pentru că la comunitatea noastră s-a alăturat o nouă enoriașă – Melissa Zaharia. Ea a fost botezată în timpul Sfintei Liturghii Baptismale, săvîrșită pentru prima dată în acest an la comunitatea noastră.

După Sfînta Liturghie ieromonahul Iosif a felicitat-o pe noua creștină și a precizat în predica sa că „Domnul nostru Iisus Hristos și-a arătat smerenia prin faptul că, fiind însetat, a cerut apă să bea de la femeia samariteancă. El, care a izvorît apa din piatră pentru poporul evreu, n-a încercat să facă așa minuni pentru Sine Însuși, ci a folosit ajutorul altora. Această faptă a fost una pedagogică atît pentru femeia păcătoasă, cît și pentru noi, învăţîndu-ne să fim atenţi unii cu alţii şi să comunicăm cu Dumnezeu prin intermediul rugăciunii”.

Cei care s-au pregătit de Sfintele Taine, au avut posibilitatea să se mărturisească și să se Împărtășească, dînd prioritate celei mai tinere creștine să se apropie prima.

După slujbă toți au fost invitați să participe la agapa frățească pregatită de către părinții Melissei, domnul Marin şi doamna Mihaela.

 

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *