În ajunul hramului Bisericii Sfinților Trei Ierarhi din Paris a fost săvîrșită slujba de Priveghere

La 11 febrarie 2017, în ajunul sărbătorii Sfinților Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur – hramul Bisericii Sfinților Trei Ierarhi din Paris, în catedrala cu același nume a fost săvîrșită slujba de Priveghere.

Sfînta Liturghie a fost condusă de arhiepiscopul Ioan de Hariopolise (Arhiepiscopia bisericilor ortodoxe de tradiție rusă, Patriarhia Constantinopolului) și episcopul Nestor de Corsun.

Împreună cu ierarhii au slujit protoiereul Nicolai Ozolin, iereul Nicolai Nikișin, șeful Centrului de Pelerinaje a eparhiei, iereul Gheorghii Egorov, cleric al bisericii, iereul Dmitrii Mottie, parohul comunității ortodoxe din Sion (Elveția), iereul Ioan Dimitrov, protodiaconul Ioan Drobot (Patriarhia Constantinopolului), diaconul Augustin Socolovskii și diaconul Mark Andronikof.

În timpul slujbei a cîntat corul condus de parohul bisericii, protoiereul Nicolai Rebinder.

În biserică s-au ruguat de asemenea ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), secretarul eparhial pentru ocîrmuirea comunităților moldovenești și ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), parohul Bisericii Sfîntului Serafim de Sarov din Montgeron.

La vecernie arhiepiscopul Ioan de Hariopolise a săvîrșit slujirea litiei.

La sfîrșit arhipăstorii și clerul au săvîrșit cinul slăvirii în fața icoanei Sfinților Trei Ierarhi, după care episcopul Nestor l-a salutat pe arhiepiscopul Ioan, clerul și enoriașii bisericii cu ocazia hramului bisericii.

Mai multe fotografii vedeți pe siteul eparhial.

IMG_6707.800x1000w

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *