În bisericile ortodoxe din Franţa au avut loc slujbe de pomenire pentru victimele atacurilor teroriste din Paris

Deja a doua zi după seria actelor teroriste din Paris, în bisericile ortodoxe de pe teritoriul Franţei au început să fie săvîrşite slujbe de pomenire pentru cei morţi.

„.. Ortodocșii din toată ţara împărtăşesc durerea poporului francez. De dimineaţă am săvîrşit panihida pentru victimele actelor teroriste, iar mâine va fi o altă slujbă. Ne-am rugat, de asemenea, pentru victimele accidentului teribil de avion a ruşilor în Sinai”, a declarat la 14 noiembrie protoiereul Andrei Eliseev, parohul Catedralei Sf. Nicolae din Nice, corespondentul ziarului „Izvestia”.

Conform informaţiilor parohului Bisericii Cuviosului Serafim de Sarov din Bordeaux, protoiereul Innochentie Vio, panihida a fost săvîrşită în această biserică în ziua de duminică. „Enoriaşii veneau şa biserică şi doreau foarte mult să participela slujba pentru victimele din Paris”, a remarcat el.

Slujbe de pomenire au fost făcute în toate bisericile și mănăstirile Eparhiei Corsunului care reuneşte bisericile ortodoxe din Franţa, Elveţia, Spania şi Portugalia.

Episcopul Nestor al Corsunului a înălţat rugăciuni pentru toţi locuitorii şi oaspeţii Parisului care au fosst afectaţi de această teribilă tragedie în Catedrala Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *