Invitaţie la filmul “Forpost”, o fortăreaţă a ortodoxiei în Bucovina!

Stimaţi părinţi, fraţi şi surori!

Vineri, 18 mai, la ora 18.30, la biserica Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris, cu participarea ieromonahului Iosif (Pavlinciuc) va avea loc vizionarea-discutare a filmului documentar „Forpost” despre mănăstirea de la Bănceni, o fortăreaţă a ortodoxiei din Bucovina, un film despre dragoste şi mărturisire creştină.

Vă aşteptăm pe toţi cu mare drag!

Scurtă informaţie despre film:

Produs în anul 2007, filmul documentar „Forpost” a fost prezentat la festivalul de film „Întâlnirea”/ «Встреча». Pentru înaltul nivel de profesionalism al regizorului, scenariu, munca operatorului şi minunata alegere a muzicii, filmul a fost recunoscut unanim ca cel mai bun film al festivalului de film, ca de simpli spectatori, cât şi de membrii juriului.

Filmul a fost filmat timp de un an în mănăstirea de bărbaţi a Sfintei Înălţări a Domnului, la hotar cu România. Autorul scenariului şi regizorul filmului Mihail Şadrin prezintă o nouă viziune asupra bogăţiilor vieţii omului şi a arătat cum este imlementată în viaţă una din cele mai importante porunci : tratează-i pe alţii după cum ai vrea şi ei să te trateze pe tine.

Principalii eroi ai filmului: responsabilul mănăstirii părintele Mihail, care a devenit tatăl a douăzeci şi cinci de copii adoptaţi (el mai are şi trei copii proprii : doi feciori şi o fiică), fraţii mănăstirii şi copiii din orfelinatul mănăstirii (150 orfani), mulţi dintre care sunt grav bolnavi.

Acest film este despre Dragostea cerească, care poate fi văzută şi aici pe pământ.

Pentru cei care nu au posibilitate de a participa, puteţi viziona filmul online:

Comentarii

Articole similare