Italia: Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni ”Odighitria Baytalskaya” va fi adusă spre închinare credincioșilor din orașele Vicenza și Fidenza

În perioada de 14-15 decembrie la Vicenza și Fidenza va fi adusă spre închinare credincioșilor dreptmăritori icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni “ODIGHITRIA BAYTALSKAYA” (Îndrumătoarea), adusă din Ucraina, regiunea Odesa.

Această icoană are peste 200 ani și este cunoscută în toată Ucraina. Din 2005 până în prezent chipul Maicii Domnului din Baytali a vizitat sute de biserici din Ucraina, Rusia , Moldova și Uzbekistan.

Prin rugăciunile credincioșilor mulți au primit ajutor de la Maica Domnului în rezolvarea diferitelor probleme cotidiene dar și duhovnicești. Au fost înregistrate cazuri de tămăduiri de boli canceroase, îmbunătățirea vederii, naștere de prunci în familiile ce nu aveau demult copii.

Icoana va fi însoțită de blagocinul de Balta – prot. Antonie Cumpata cu un grup de credincioși din reg. Odessa. Nădăjduim că prin această sfințenie vom primi o nouă binecuvântare cerească pentru biserica noastră, pentru creștinii noștri și pentru toate pornirile cele bune.

Dornicii de a se închina chipului Maicii Domnului sunt așteptați în această perioadă la bisericile ”Sf. Ierarh Nicolae” din Vicenza și ”Sf. Treime” din Fidenza, unde preoții vor citi Acatistul Maicii Domnului și vor oficia un Tedeum înaintea icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni “ODIGHITRIA BAYTALSKAYA”.

Programul aflării icoanei în Italia:

14-15 decembrie or. Vicenza. Icoana va fi întâlnită de către un sobor de preoți în frunte cu parohul bisericii Prot. mitr. Veniamin Onu

21-22 decembrie or. Fidenza, Icoana va fi întâlnită de către un sobor de preoți în frunte cu viceparohul Prot. Serghei Cornea.

24-25 decembrie or. Vicenza. Pe parcursul a trei săptămâni, icoana va fi prezentă spre închinare în diferite parohii ortodoxe din Italia.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să telefonați la nr. 0039 3293786451 Prot. mitr. Veniamin Onu; 0039 3285685436 Prot. Serghei Cornea

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Sursa: http://ortodox.it, mitropolia.md

Comentarii

Articole similare