Zilele cărţii ortodoxe în Franţa: 17 şi 18 februarie 2012

Vineri 17 şi sâmbătă 18 februarie 2012, la Paris, se va desfăşura prima manifestare « Zilele cărţii ortodoxe în Franţa ». Acest eveniment este organizat de către Orthodoxie.com în parteneriat cu Editions du Cerf, compania de asigurări Mutuelle Saint-Christophe şi săptămânalul La Vie. Evenimentul va avea loc în sediul Mutuelle Saint-Christophe din Paris, lângă Val-de-Grâce (277, rue Saint-Jacques, Paris 5e).

Standuri de cărţi şi de reviste, şedinţe de autografe, mese rotunde, conferinţe, concerte, proiecţii, diverse manifestări vor marca prezenţa activă a ortodoxiei în Franţa în întreaga ei bogăţie şi diversitate. Edituri din Franţa şi alte edituri europene vor participa sau vor fi reprezentate. Personalităţi de renume, autori şi câteva sute de persoane sunt aşteptate şi ne vor onora cu prezenţa lor.

Invitaţi de onoare vor fi mitropolitul Hilarion de Volokolamsk, preşedintele departamentului relaţiilor ecleziastice exterioare a Patriarhiei Moscovei şi ieromonahul Macarie al mănăstirii Simonos Petras din Muntele Athos.

În momentul de faţă, Biserica Ortodoxă este puternic implantată în Franţa. Mai mult de o jumătate de milion de persoane îi sunt afiliate. Există în jur de 250 de locaşe de cult, dintre care în jur de 20 de mănăstiri şi schituri. Episcopii din toate jurisdicţiile canonice cooperează în cadrul Adunării episcopilor ortodocşi, instanţa reprezentativă pentru ortodoxia din Franţa pe lângă autorităţile politic

Programul cu lista autorilor şi informaţii practice pot fi consultate şi descărcate aici.

Alte documente : afişul (în format pdf şi jpg), comunicatul de presă, disponibil şi în engleză (in english), în rusă (По-русски), în franceză şi în română.

Comentarii

Articole similare