Pastorala la Învierea Domnului a ÎPS Ioan, Mitropolitul de Corsun și Europa Occidentală

Mesajul pascal la Învierea Domnului a ÎPS Ioan, Mitropolitul de Corsun și Europa Occidentală, Exarch al Patriarhului în Europa Occidentală

Hristos a înviat!

Eminențele Voastre, stimați părinți, dragi frați și surori întru Domnul, copii ai Bisericii Ortodoxe din Europa de Vest, vă felicit pe toți cu ocazia marii sărbători a Paștelui Domnului, Învierea din morți a Domnului nostru Iisuse Hristos!

În Învierea lui Hristos, toate profețiile din Biblie despre victoria asupra morții se împlinesc. În Învierea lui Hristos convingerea care sălășluiește profund în inima fiecărui om, că El este etern, își găsește justificarea. În Învierea lui Hristos, setea noastră pentru veșnicie este potolită. În învierea lui Hristos, aspirația noastră de a învinge moartea, care ne servește ca un imbold pentru a ne depăși, își găsește un sens imuabil.

Din toate timpurile, Biserica anunță copiilor săi vestea evanghelica cea bună a Învierii lui Hristos. Domnul nostru Iisus Hristos a înviat în carnea Lui – și noi vom fi înviați în carnea noastră. Trupul înviat al lui Hristos nu mai cunoștea nicio barieră – astfel și trupul nostru va fi glorificat în Duhul Sfânt. Domnul și-a stabilit stăpânirea peste lume – și pe noi ne așteptă Gloria Cerească.

Învierea lui Hristos este indisolubil legată de a doua Lui Venirei. „Doamne, moartea Ta o vestim şi Învierea Ta o mărturisim“, se spune în Liturghia Sfântului Apostol Iacov. În așteptarea Venirii Domnului și a învierii tuturor, noi suntem cu toții chemați să predicăm Evanghelia. Astfel, încât, peste tot, până la capătul pământului, să fie auzită vestea bună, că moartea nu mai există.

Eminențele Voastre, stimați părinți, dragi frați și surori întru Domnul, copii ai Bisericii Ortodoxe din Europa de Vest!

Vă adresez aceste cuvinte de felicitare cu ocazia acestei mare zile fără sfârșit a Paștelui Domnului. Domnul nostru Iisus Hristos, Înviat din morți, „steaua care străluceşte dimineaţa” (Ap. 22, 16), să fie cu voi în această perioadă pascală, în fiecare zi a vieții noastre și până la sfârșitul veacurilor.

HRISTOS A ÎNVIAT!

ÎPS Ioan

Mitropolitul de Corsun și Europa Occidentală

Exarch al Patriarhului în Europa Occidentală

Învierea Domnului,

Paris, 2019

 

 

 

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *