Sâmbătă, 27 august, de ziua Independenţei R. Moldova vă invităm la Sfânta Liturghie la biserica din Vanves

Dragi prieteni, iubiţi fraţi şi surori,

Dorim să vă anunţăm programul următoarei slujbe care va fi oficiată pe 27 august.

Sâmbătă, 27 august, este ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. În această zi biserica ne pregăteşte prin cântări şi rugăciuni de a o preaslăvi pe Născătoarea de Dumnezeu.

Troparul şi condacul din ajunul prăznuirii lămuresc bucuria Maicii Domnului înainte de a trece de pe pământ la cer. Această bucurie trebuie s-o avem şi noi la vremea trecerii din viaţa aceasta spre Patria cea cerească.

Tropar (Glasul 4)

Popoare, înainte dănţuiţi, din mâini plesnind cu credinţă, şi cu dragoste vă adunaţi astăzi bucurându-vă, şi luminat cântând toţi cu veselie. Că Maica lui Dumnezeu urmează să treacă de la cele pământeşti la cele de sus cu preamărire. Pe aceea cu cântări pururea să o mărim, ca Născătoare de Dumnezeu.

Condac (Glasul 4)

Întru slăvită pomenirea ta, lumea împodobită fiind prin gând cu duh fără materie în veselie strigă către tine, Născătoare de Dumnezeu: “Bucură-te, Fecioară, lauda creştinilor!”

 

Mâine, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica din Vanves.

Ziua aceasta este o zi deosebită pentru Republica Moldova – este Ziua Independenţei. Suntem la popasul aniversării a două decenii de la proclamarea Independenţei. Să mulţumim Bunului Dumnezeu pentru acest mare dar al libertăţii, pentru această nouă epocă în istoria patriei noastre. Domnul să ne ajute să putem păstra libertatea şi demnitatea noastră.

În plan duhovnicesc dorim ca să fim liberi de păcat, de patimi şi de vicii, care încătuşează mai rău ca fierul şi oţelul, mai rău ca jugul cotropitor.

Biserica sfintilor noi martiri si marturisitori, Vanves
Biserica Sfinților noi martiri și mărturisitori din Vanves

Sâmbătă, 27 august, la biserica Sfinţilor noi martiri şi mărturisitori din Vanves, Slujba se va începe la ora 8.30 cu Acatistul Maicii Domnului, apoi va fi oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care se vor pune rugăciuni şi cântări de mulţumire consacrate a celei de-a 20-a aniversare a Independenţei Republicii Moldova.

După Liturghie toţi sunt invitaţi să participe la agapa frăţească, pregătită de enoriaşii comunităţii noastre.

Adresa bisericii rămâne aceeaşi:
16, rue Michel-Ange – 92170 Vanves.
Metro: Porte de Versailles sau
Malakoff Plateau de Vanves.

Vă mulţumim pentru colaborare.
Pe toţi vă aşteptăm la aceste slujbe.

Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru detalii şi lămuriri.

Cu drag ai voştri ieromonahi, Iosif şi Nicodim.

Comentarii

Articole similare