Sarbatoarea cuviosului Paisie Velicikovski la Mănăstirea Noul-Neamţ şi aniversarea a 25 de ani de la redeschiderea mănăstirii

În fiecare an, în data de 28 noiembrie, când este prăznuit Cuv. Paisie de la Neamţ şi prima zi a Postului Naşterii Domnului, un sobor de arhierei şi preoţi, dar şi numeroşi enoriaşi şi credincioşi se adună la mănăstirea Noul-Neamţ, Chiţcani.

Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie de sărbătoare din acest an a fost oficiată de ÎPS Mitropolit Vladimir, împreună cu trei arhierei : Mitropolitul Simeon de Viniţa şi Moghiliov-Podolsk, Arhiepiscopul Alexei de Balta şi Ananiev, Episcopul Nicodim de Edineţ şi Briceni.

În timpul serviciului divin, Vladîca Vladimir l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Victor Pântea, pentru biserica „Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul” din s. Făurești, com. Ciorescu, şi pe ipodiaconul Ioan Condur l-a fost în treapta de diacon.

Pelerinii veniţi din toate colțurile țării au primit binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, care în cuvântul său duhovnicesc a îndemnat pe cei prezenţi la un post cu osârdie şi cu alese roade duhovniceşti.

Din partea comunităţii ortodoxe moldoveneşti din Franţa, la această sărbătoare a participat ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), care a condus corul mănăstirii.

Părintele Nicodim a trasmis salutări din partea comunităţii noastre părintelui stareţ, arhimandritului Paisie, şi întregii obsti monahale.

La finele Sfintei Liturghii s-a săvârşit un Te-Deum la icoana Sf. Paisie Velicicovschi, iar la mormântul vrednicului de pomenire Episcop Dorimedont s-a săvârşit un Parastas. A urmat o agapă creştină oferită cu multă dragoste de obștea mănăstirii.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi pe pagina Mitropoliei.

IMG_3359

IMG_3372IMG_3558 IMG_3375 IMG_3380 IMG_3552

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *