Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să creeze Exarhat Patriarhal în Europa de Vest

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, reuniți în data de 28 decembrie 2018 la reședința patriarhală și sinodală a Mănăstirii Sf. Daniel din Moscova, a discutat despre poziția Bisericii în țările din Europa de Vest (procesul verbal nr. 105).

Drept rezultat a dezbaterilor, Sfântul Sinod a hotărât să înființeze un exarhat patriarhal în Europa de Vest, al cărui centru administrativ va fi la Paris. Următoarele țări vor fi în componența sa : Principatul Andora, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Regatul Spaniei, Italia, Principatul Lichtchenstein, Marele Ducat al Luxemburgului, Monaco, Regatul Țărilor de Jos , Republica Portugheză, Republica Franceză și Confederația Elvețiană.

Episcopul Ioan de Bogorodsk este numit șef al Exarhatului Patriarhal din Europa de Vest, cu titlul de Episcop de Corsun și Europa de Vest. Episcopul Ioan este numit Ordinar al Diocezei de Corsun, păstrând în același timp administrarea temporară a parohiilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Republica Italiană.

Sinodul a luat de asemenea decizia de a crea o eparhie a Bisericii Ortodoxe Ruse din Spania și Portugalia, cu centrul la Madrid. Episcopul Nestor de Corsun a fost numit șef al eparhiei Spaniei și Portugaliei, cu titlul de episcop de Madrid și Lisabona.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *