A trecut la Domnul exarhul Patriarhal onorific al întregii Belarus mitropolitul Filaret (Vahromeev) Posted on 13 January 2021    0 Comments;

La 12 ianuarie 2021, la vârsta de 86 de ani, Mitropolitul Filaret (Vahromeev), exarh onorific patriarhal al întregii Belarus, a plecat la Domnul. Mitropolitul Filaret a fost internat anterior într-unul din spitalele or. Minsk.

Mitropolitul Antonie de Corsun și Europa de Vest, exarh patriarhal al Europei Occidentale, a slujit ieri la Catedrala Sfintei Treimi din Paris, panihida pentru mitropolitul Filaret (Vahromeev).

Din octombrie 1978 până în februarie 1984, mitropolit Filaret a fost exarh patriarhal al Europei Occidentale, iar din noiembrie 1979 până în februarie 1984 a administrat temporar parohiile eparhiei Corsunului (în legătură cu transferul episcopului Petru de Corsun (L’Huillier) în jurisdicția Bisericii Ortodoxe din America).

Date biografice în rusă pe siteul Patriarhiei.

Mitropolitul Filaret (Vahromeev) la sfârșitul Sfintei Liturghii la Catedrala Sfinților Trei Ierarhi a Eparhiei de Corsun (Paris).

 

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului