Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este o sărbătoare a bucuriei, o sărbătoare a iubirii și a speranței. În această zi, reproșul, adică rușinea suportată de Ioachim și sterilitatea Anei au fost rezolvate.

Sărbătoarea de astăzi reprezintă triumful puterii lui Dumnezeu în slăbiciunea umană. Ceea ce părea imposibil s-a realizat. Ceea ce depășea înțelegerea umană și legile naturii a devenit realitate. În această zi, nu numai că ne bucurăm, noi ne întărim în credință, reflectăm altfel asupra providenței lui Dumnezeu în ceea ce privește lumea, oamenii, și fiecare persoană în parte. Cât de misterios și providențial a fost planul lui Dumnezeu pentru fetița-prunca Maria.

Sărbătoarea de astăzi este și o sărbătoare a familiei, este triumful părinților Maicii Domnului, Ioachim și Anna. Ei au meritat și au fost răsplătiți cu aceast dar al lui Dumnezeu pentru viața lor dreaptă și pentru smerenia lor.

Pentru noi toți, pentru întreaga omenire, este o mare bucurie sărbătoarea Nașterii Fecioarei Maria. Astăzi este ziua Nașterii Maicii întregii familii creștine.
Vom mulțumi mereu Domnului și o vom preaslăvi pe Fecioara Maria fără a pierde nădejdea, în cele mai dificile momente din viața noastră. Să credem că Domnul poate interveni în legile naturii și, acolo unde s-ar părea că nu există nicio șansă de a schimba, corecta, transforma ceva, se întîmplă o adevărată minune.

Vă doresc ca în viața fiecăruia din noi să se întâmple o mică minune personală a nașterii spirituale pentru viața veșnică. Sfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne. Amin.

Ieromonahul Iosif Pavlinciuc

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *