Apelul exarhului patriarhal al Europei de Vest, Mitropolitul Antoniei de Corsun și Europa de Vest, către arhierei, pastori, călugări și enoriașii Exarhatului Vest-european

Apelul Exarhului Patriarhal al Europei Occidentale

Mitropolitul Antonie de Corsun și Europa de Vest

către arhierei, pastori, călugări și enoriași

ai Exarhatului Vest-european

Prea-Sfinți Părinți,

Iubiți întru Hristos, părinți, frați și surori!

În ajunul celei de-a doua săptămâni ai Sfintei Patruzecimi, fac apel la toți în legătură cu situația dificilă care s-a creat în țările care formează teritoriul canonic al Exarhatului patriarhal vest-european.

După ce a cucerit multe țări ale globului pământesc, coronavirusul, continuându-și răspândirea pe fața pământului, a intrat pe ușa casei noastre comune, devenind nu numai cauza unor boli grave, dar și a morților tragice.

În această perioadă dificilă, niciunul dintre noi nu are dreptul să rămână indiferent față de durerea care a atins omenirea. Vă rog pe toți, dragi Arhierei, părinți, frați și surori, să intesificați rugăciunile pentru ca Domnul Atotmilostiv să pună capăt răspândirii bolii, să dea vindecare celor bolnavi și mângâiere celor îndurerați. Aceste rugăciuni putem să le facem după fiecare Sfântă Liturghie la sfârșitul ecteniei speciale.

În calitate de creștini ortodocși, cunoaștem că cauza principală a oricărei boli este păcatul omenesc, prin care boala, suferința și moartea au intrat în viața oamenilor. Pe de altă parte, o astfel de răspândire rapidă a coronavirusului are și motive obișnuite, de care trebuie să ținem cont. În această privință, vă îndemn pe toți să respectați regulile de igienă adecvate care să ne protejeze de infectarea cu această boală gravă.

În situația măsurilor preventive luate de autoritățile statului, vă rog să urmați instrucțiunile care vizează prevenirea dezvoltării și răspândirii epidemiei, precum și să tratați cu înțelegere deciziile atât de dificile pentru noi toți.

Domnul să ne întărească pe noi toți în aceste zile grele și ca Mila Lui să fie cu noi cu toți.

Chem binecuvântarea lui Dumnezeu față de voi toți,

+ ANTONIE,

Mitropolia Corsunului și a Europei de Vest,

Exarhul patriarhal din Europa de Vest

14 martie 2020

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *