Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a celebrat împreună două botezuri în timpul Sfintei Liturghii

La 22 octombrie 2011, când biserica a făcut pomenirea sfântului apostol Iakob a lui Alfeu, a dreptului Avraam şi nepotului său Lot, preacuviosului Andronic şi soţiei sale Anastasia, comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a celebrat pentru prima oară în timpul Sfintei Liturghii două botezuri.

Sfânta Liturghie a avut loc în biserica Sfinților noi martiri și mărturisitori din Vanves și a fost săvârșită de ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc).

Această rânduială a Sfintei Taine a Botezului a adus o mare bucurie nu doar comunității noastre, ci și întregii Biserici ortodoxe, căci încă doi prunci, Vadim și Nicolae, au renăscut din apă și din Duh la viața cea adevărată în Hristos, au primit prima taină sfântă și au devenit membri ai Bisericii Mântuitorului.

Botezul este numit și ”ușa tainelor,” pentru că numai prin botez devenim fii ai lui Dumnezeu după dar, și putem primi și celelalte Sfinte Taine.

După Sfânta Liturghie toți cei prezenți au participat la agapa frățească, pregătită de enoriașii comunității, părințiii și nașii celor botezați.

Fotografii de la acest eveniment vedeți în galeria foto.

Comentarii

Articole similare