Sesiunea de lucru a Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa

Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Franţa (AEOF) s-a reunit la sediul său din Paris, sub preşedinţia Mitropolitului Emmanuel al Franţei şi a evocat mai multe subiecte de pe ordinea de zi a acestei sesiuni de lucru.

1. Episcopii ortodocşi ai Franţei s-au felicitat pentru reuşita Colocviului despre laicitate în Franţa, organizat de Conferinţa Responsablililor Cultului (CRCF) la Senat, în ziua de 17 octombrie, la care au participat diferiţi responsabili ai cultului în Franţa. La această conferinţă a participat şi Mitropolitul Emmanuel al Franţei, din partea Patriarhei Ecumenice şi AEOF.

2. Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la întâlnirea marilor lideri religioşi la Assisi, luni 27 octombrie 1986, episcopii ortodocşi salută spiritul cetăţii Assisi care a mercat acestă întâlnire istorică, spirit care trebuie perpetuat în lumea de azi. Ei au arătat dimensiunea crucială a dialogului între religii ca factor de cunoaştere şi recunoaştere reciprocă, factor de pace, progres şi respect reciproc(…).

3. Pentru a evita confuziile, AEOF invită toate persoanele şi instanţele din Franţa, să se asigure de legăturile canonice ale tuturor persoanelor aflate în comuniune ortodoxă pe teritoruiul francez.

traducerea şi adaptarea: pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://www.orthodoxie.co

Comentarii

Articole similare