În Spania a fost săvârşită prima panihidă pentru piloţii ruşi căzuţi pe cîmpul de luptă în timpul războiului civil din această ţară

Madrid, 21octombrie. Parohul bisericii Naşterii Domnului din Madrid, preotul Andrei Kordocikin a săvârşit în oraşul Santa Cruz de la Zarza prima panihidă pe locul înhumării piloţilor ruşi căzuţi pe cîmpul de luptă în timpul războiului civil din Spania.

La invitaţia primarului oraşului, dlui Román Muñoz Sánchez, oraşul Santa Cruz de la Zarza a fost vizitat de Consulul Federaţiei Ruse în Spania, А.I. Кuzneţov şi de responsabilul bisericii Naşterii Domnuilui din Madrid, preotul Andrei Коrodcikin.

În timpul războiului civil din anii 1936-1939 aici erau bazate două escadrile aeriene, s-a păstrat casa, unde trăiau aviatorii sovietici. Cei, care au murit de pe urma rănilor, au fost înmormântaţi în cimitirul orăşensc. În 2009 pe mormântul lor a fost înălţat un monument. Numele soldaţilor sunt  necunoscute.

Consului Rusiei, А.I. Кuzneţov şi preotul Andrei Коrodcikin au participat la pomenirea aviatorilor la locul înmormântării lor. După depunerea de flori, păritnele Andrei a săvârşit panihida.

Mulţumind primarului oraşului pentru momentul de comemorare a aviatorilor şi pentru grija de înmormântarea lor, preotul a menţioant : «Noi ne rugăm aici, aproape neştiind nimic despre aceşti oameni, nu ştim, aveau ei credinţă în inima lor, nu cunoaştem măcar numele lor. Dar ei au aşteptat această rugăciune mai mult de 70 de ani, fie ca Domnul să-i odihnească în pace».

Sursa: patriarchia.ru

Comentarii

Articole similare