Conferința științifică internațională dedicată aniversării a 295-a de la nașterea cuviosului Paisie Velicicovschii a avut loc la Kiev

În perioada 27-28 noiembrie 2017, la Lavra Pecerska din Kiev a avut loc Conferința științifică, dedicată aniversării a 295-a de la nașterea cuviosului Paisie Velicicovskii și moștenirii sale spiritual-culturale.

Conferința teologică a fost deschisă de Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine.

Starețul Lavrei Pecersca din Kiev, mitropolitul Pavel de Vîșgorod și Cernobîl, a salutat călduros participanții și oaspeții conferinței. În timpul conferinței, cu ocazia aniversării sf. Paisie, de la Mănăstirea Noul Neamț au fost aduse la Kiev spre închinare câteva sfințenii – racla cu o parte din moaștele cuviosului Paisie, icoana sfântului și toiagul care a aparținut cuviosului în timpul vieții sale.

Din partea eparhiei Corsunului la conferință a participat ieromonahul Iosif Pavlinciuc, secretarul eparhiei Corsunului pe problemele diasporei moldovenești și parohul Bisericii Sf. Constantin și Elena din Clamart. Ieromonahul Iosif a prezentat raportul „Influența cuviosului Paisie de la Neamț asupra regulilor mănăstirii Noul Neamț”, dedicat problemelor recepției paisianismului și implementarea sa în experiența pastorală și monahală.

La conferință au participat circa 50 de oameni de știință și teologi din 13 țări: Ucraina, Grecia, România, Rusia, Moldova, Marea Britanie, Franța, Italia, Polonia, Germania, Austria, Croația, Republica Cehă.

kiev 1511793327-5818.800x1000w

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *