Consilierul cultural al Mitropoliei Moldovei în vizită la parohii din Spania şi Portugalia

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolitului Vladimir, Prot. Mitr. Nicolae Ciobanu, consilier cultural al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove a  vizitat parohia ortodoxă română „Sf. Treime” din oraşul Logroño, Spania, având ca paroh pe părintele Vasile Magnet, originar din Republica Moldova, absolvent al Academiei Teologice din Chişinău.

Părintele Nicolae a avut ocazia să se familiarizeze cu activitatea centrului social al bisericii, dedicat activităţilor cu copiii.

Parohia „Sfânta Treime” a fost înfiinţată de părintele Vasile acum un deceniu slujind pentru mai bine de trei mii de credincioşi ortodocşi. În acest an, prin eforturile depuse de către părintele paroh, comunităţii i-a fost alocat un teren pentru construcţia unei biserici ortodoxe, având în vedere că la moment slujbele sunt oficiate într-un lăcaş de cult oferit de către Biserica Catolică. Biserica dispune de încăperi special amenajate pentru desfăşurarea orei de religie, muncii manuale, picturii, muzicii, limbii, literaturii şi istoriei române, etc.
Următoarea destinaţie a pelerinajului a fost biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” a Patriarhiei Ruse, din oraşul Cascais, Portugalia. Această parohie admininistrată de către părintele Ioan Gherboveţchi, originar din Republica Moldova şi absolvent al Academei Teologice din Chişinău, este bine cunoscută moldovenilor aflaţi în această ţară.

În Duminica femeii Samarinence, părintele Nicolae Ciobanu a participat la serviciul divin alături de părintele paroh şi părintele Protodiacon Gavriil Gemănaru. Oficierea Sfintei Liturghii în această biserică a prilejuit o adevărată întâlnire de suflet cu creştinii moldoveni prezenţi la slujbă.

În cuvântul său de învăţătură, părintele Nicolae Ciobanu a vorbit despre virtuţile femeii creştine şi a îndemnat enoriaşele să-şi continue misiunea de adevărate mame şi soţii, revenind în patrie.
În cei zece ani de activitate a bisericii s-a reuşit consolidarea unei puternice comunităţi creştin ortodxe ce reuşete să păstreze şi să promoveze valorile spirituale şi culturale chiar şi la o depărtare de câteva mii de kilometri de casă.

Pe lângă faptul că este de o deosebită importanţă istorică, sfântul locaş are şi o amplasare pitorească, chiar pe malul Oceanului Atlantic, fiind un adevărat loc de regăsire şi împlinire spirituală.

Sursa si fotografii: mitropolia.md

Comentarii

Articole similare