Duminică comunitatea Catedralei Sfintei Treimi din Paris și-a marcat primul hram

Dumincă, 4 iunie 2017, de sărbătoarea Sfintei Treimi (Cincizecimea), în Paris au avut loc manifestații cu ocazia primului hram al catedralei Sfintei Treimi din Paris.

Manifestațiile de sărbătoare au fost organizate sub conducerea episcopului Nestor de Corsun.
Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie de sărbătoare a fost săvîrșită de episcopul Nestor, împreună cu: iereul Maxim Politov, ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), parohul Bisericii Sf. Constantin și Elena din Clamart, iereul Zinovii Gombessa, parohul comunității eparhiale din Amiens și Arras, și clericii catedralei: iereul Ioann Dimitrov, iereul Augustin Socolovskii, protodianonul Nicolai Rebinder și diaconul Antonii Ivașin.

Slujba de sărbătoare a fost săvîrșită în slavonă veche și franceză.

Cîntările liturgice au fost interpretate de corul catedralei, condus de M. Politova.

Special pentru hramul bisericii, la catedrală au venit enoriașii Bisericii Sfinților Constantin și Elena din Clamart, dar și numeroși enoriași din alte biserici ortodoxe din Paris și suburbiile capitalei franceze.

Predica sărbătorii, înainte de Sfînta Împărtășanie, a fost pronunțată de ieromonaul Iosif (Pavlinciuc).

La sfîrșit, episcopul, clerul și enoriașii au săvîrșit un molebin tradițional cu drumul crucii. Apoi episcopul Nestor a adresat celor prezenți un cuvînt de învățătură, în care i-a felicitat pe toți cu ocazia hramului bisericii și a povestit despre importanța sărbătoririi Sfintei Cincizecimi.

Fotografii

DSC_7573_7574.800x1000w DSC_7656 - Copie.800x1000w DSC_7670.800x1000w DSC_7841.800x1000w DSC_7933_7934.800x1000w

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *