Comunitatea Bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena din Clamart și-a marcat ziua hramului

Sîmbătă, 3 iunie 2017, în ziua pomenirii Sfinților Împărați și Întocmai cu Apostolii Constantin și Elena, în Biserica cu același nume din Clamart au avut loc manifestări cu ocazia hramului comunității.

Sfînta Liturghie de sărbătoare a fost condusă de episcopul Nestor de Corsun. Împreună cu episcopul au slujit: ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), parohul bisericii Sfinților Constantin și Elena din Clamart, protoiereul Mihail Gudcov, parohul Bisericii Învierii Domnului din Meudon, clericii Bisericii Sfinților Pentru și Pavel din Luxembourg, protoiereul Gheorghii Mashtaller (ambii clerici ai eparhieii Europei de Vest a Bisericii Ortodoxe Ruse din Străinătate), protoiereul Serghii Sollogub, parohul Bisericii Sfîntului Ioan Gură de Aur din Meudon, iereul Alexandr Mashtaller, clericul bisericii Sf. Constantin și Elena din Clamart și diaconul Marc Andronicoff, cleric al Bisericii Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

Apoi episcopul, clerul și enoriașii au săvîrșit un molebin tradițional cu drumul crucii, după care episcopul Nestor a adresat celor prezenți un cuvînt de învățătură, în care i-a felicitat pe toți cu ocazia hramului bisericii.

După Sfînta Liturghie arhipăstorul, clerul și enoriașii au continuat manifestațiile la masa de sărbătoare.

Fotografii de la acest eveniment găsiți pe pagina eparhială.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *