Duminică, comunitatea ortodoxă moldovenească a Cuviosului Paisie de la Neamţ din Paris a marcat ziua hramului

Duminică, 27 noiembrie 2016, în ajunul sărbătorii Sfîntului Paisie de la Neamţ, Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris şi-a marcat ziua hramului.

Sîmbătă, slujba de seară a fost săvîrşită de către iereul Mihail Cuşnir.

Duminică, slujba a început la ora 9.00, cu citirea Acatistului cuviosului Paisie de la Neamţ, Ceasurile şi Sfînta Liturghie.

Slujba solemnă de sărbătoare a fost oficiată de ieromonahul Iosif Pavlinciuc. Răspunsurile la strană au fost date de corul comunităţii, condus de către monahia Valentina Ciunciuc.

La predică s-a vorbit despre importanţa grijei şi atenţiei faţă de problemele apropiaţilor şi a celor care au nevoie de ajutorul şi de susţinerea noastră. « Numai avînd ochii inimii deschişi, putem să nu trecem pe alături faţă de cei nevoiaşi », a menţionat părintele Iosif.

Pilda samariteanului milostiv, citită în ziua acestei duminici, a fost explicată prin prisma scrierilor cuviosului Paisie de la Neamţ.

După Liturghie, toţi enoriaşii şi oaspeţii s-au adunat la agapa frăţeasce, organizată de către enoriaşii comunităţii noastre. Au venit să împartă cu noi bucatele de sărbătoare şi membrii comunităţii rusişti de la biserica sf. Constantin şi Elena, împreună cu parohul Alexandru Mastaler.

Mai multe fotografii găsiţi în albumul foto.

1

6

11

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *