Episcopul Nestor a avut o întrevedere cu arhiepiscopul Gabriel de Coman

La 31 august a avut loc o întrevedere între PS Nestor, episcopul Corsunului și PS Gabriel, arhiepiscoul Comanului. Subiectul principal l-a constituit situația creată în jurul bisericii Sfântului Nicolae din Nice.

PS Nestor a înmânat o scrisoare PS Gabriel, în care explică din nou poziția eparhiei Corsunului.

Primind de la proprietarul bisericii – Federația Rusă – gestiunea culturală a edificiului, eparhia Corsunului așteaptă de la exarhatul bisericilor ruse a patriarhiei Constantinopolului luarea măsurilor necesare pentru respectarea canonică a funcționării bisericilor, și anume ca documentația privind administrarea bisericii și cheile edificiului, să fie date imediat reprezentantului eparhiei Corsunului la Nice, părintelui Nicolae Ozoline, ca toată activitatea lucrativă și comercială din biserică să fie imediat oprită.

PS Gabriel a recunoscut că nu are competența necesară pentru rezolvarea acestor întrebări. El a insistat asupra faptului că deciziile trebuie luate de către Asociația culturală ortodoxă (ACOR) din Nice, ținând cont de organizarea specifică a exarhatului în care fiecare asociație este administrativ independentă.

Nu s-a ajuns la niciun rezultat în privința întrebărilor de ordin canonic. Arhiepiscopul Gabriel a declarat că el aștepta scrisoarea patriarhiei Constantinopolului referitor la acest subiect. Înainte de a o primi, el nu poate întreprinde nicio acțiune.

PS Gabriel a propus de asemenea organizarea unei întâlniri mai largi între reprezentanții Consiliului exarhatului său și a eparhiei Corsunului.

Eparhia Corsunului regretă că întrunirea prevăzută inițial pe 23 august, și amânată fără motive explicite, nu a dat niciun rezultat

Următoarea întâlnire între reprezentanții eparhiei Corsunului și exarhat este în curs de pregătire și planificare.

Comunicatul în rusă poate fi găsit pe siteul eparhiei Corsunului.

Comentarii

Articole similare