Sâmbătă, 10 septembrie va fi săvârșită Sf. Liturghie la Biserica Sf. Treimi din Vanves

Dragi prieteni, iubiţi fraţi şi surori,

Suntem la începutul unui nou an de studii şi a unui nou an bisericesc. Acest fapt ne dă o nouă speranţă, mult entuziasm, dar şi multe emoţii.

Pentru a începe un lucru bun şi a-l finisa cu uşurinţă avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Domnul îi ajută pe toţi cei ce aleargă către El şi îşi pun nădejdea în sprijinul Lui.

Să ne rugăm Bunului Dumnezeu ca El să lumineze mintea învăţătorilor şi învăţaceilor, elevilor şi profesorilor, ca anul care s-a început să fie un an binecuvântat, plin de succese şi bucurii. Însă să nu uităm, că educaţia şi studiile primite trebuie să fie spre zidirea sufletească şi spre creşterea intelectuală, iar nu spre orgoliu şi defăimare.

Sâmbătă, pe 10 septembrie, vom săvârşi rugăciuni şi cereri pentru toţi elevii, studenţii şi profesorii, care sunt la începutul noului an de studii.

Tot sâmbătă, 10 septembrie, este pomenirea Sfinţilor Cuvioşi Moise Arapul şi Iov de la Pociaev, precum şi pomenirea Sfintei prorociţei Ana, care l-a întâmpinat pe Domnul nostru Iisus Hristos în Templu.

Aceşti sfinţi sunt un exemplu pentru noi, pentru viaţa ferită de păcat.

Sfânta prorociţa Ana era văduvă. După moartea bărbatului său, ea nu s-a depărtat de la Templu, slujind lui Dumnezeu ziua şi noaptea, timp de 84 de ani.

Sfîntul Moise Arapul a fost tâlhar, dar prin pocăinţă a ajuns la sfinţenie.

Cuviosul Iov a agonisit harul Sfântului Duh prin post și rugăciune pe muntele Pociaevului, unde în prezent se află o Lavră vestită.

Cu ale lor sfinte rugăciuni Domnul să ne miluiască pre noi toţi.

Sfinta Liturghie la biserica Sfintei Treimi din Vanves se va începe la ora 8.30 cu Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, apoi va fi oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la care se vor pune rugăciuni şi cereri pentru cei care au început noul an de studii.

După Liturghie toţi sunt invitaţi să participe la agapa frăţească, pregătită de enoriaşii comunităţii noastre.

Adresa bisericii rămâne aceeaşi:
16, rue Michel-Ange – 92170 Vanves.
Metro: Porte de Versailles sau Malakoff Plateau de Vanves.

Vă mulţumim pentru colaborare.
Pe toţi vă aşteptăm la aceste slujbe.

Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru detalii şi lămuriri.

Cu drag ai voştri ieromonahi, Iosif şi Nicodim.

Comentarii

Articole similare