Episcopul Nestor de Corsun a oficiat Sfânta Liturghie și două hirotonii la Catedrala Sfintei Treimi din Paris

La 15 decembrie 2018, episcopul Nestor de Corsun a săvrșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și două hirotonii în Catedrala Sfintei Treimi din Paris.

Împreună cu episcopul au slujit ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), secretarul eparhial al diasporei moldoveneşti, protoiereul Ioan Gherbovețki, blagocinul parohiilor eparhiale din Portugalia, egumenul Petru (Pruteanu), cleric al parohiei în cinstea Sf. Ioan Gură de Aur din Cascais, iereul Ioan Dimitrov, cleric al catedralei, ieromonahul Petru (Smirnov), asistentul rectorului Centrului Teologic de învățământ a Sf. Genevieva din Épinay-sous-Senart, diaconul Roman Onica și diaconul Constantin Paladi.

Liturghia a fost sărbătorită în limbile slavonă, franceză și română. Cântecele liturgice au fost intonate de corul Centrului Teologic de învățământ a Sf. Genevieva din Épinay-sous-Senart, condus de S. Volkov.

În timpul Sfintei Liturghii, episcopul Nestor a săvârșit două hirotonii: diaconul Constantin Paladi de la biserica Sf. Ioan Gură de Aur din Cascais a fost hirotonit preot, iar Gleb Zaika de la biserica din Faro (Portugalia) a fost hirotonit diacon.

La sfârșit episcopul Nestor s-a adresat cu un cuvânt de învățătură clerului nou-numit și, de asemenea, a salutat călduros pe toți cei prezenți, preoți, numeroși enoriași și oaspeți ai catedralei.

Fotogalerie

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *