Franţa: Biserica Sf. Serafim de Sarov din Montgeron şi-a marcat ziua hramului

Joi, 15 ianuarie, în ziua pomenirii Sf. Serafim de Sarov, comunitatea parohiei Sfinților Serghie și Gherman de Valaam și a Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron şi-a serbat solemn ziua hramului.

Manifestaţiile au început cu citirea acatistului Sf. Serafim de Sarov, protectorul bisericii.

Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de episcopul Nestor al Corsunului, împeună cu parohul bisericii ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), secretarul eparhial pentru ocîrmuirea comunităţilor moldoveneşti ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), protoiereul Igor Trofim, directorul centrului de pelerinaj iereul Nicolai Nikişin, ieromonahul Ioann (Baron), secretarul eparhial iereul Maxim Politov, iereul Ioann Dimitrov şi diaconul Gheorghe Şeşko.

Sfînta Liturghie a fost săvîrşită în limbile slavonă veche, franceză şi română.

La sfîrşit a răsunat tradiţionalul mulţi ani pentru patriarhul Chiril, episcoul Nestor, parohul bisericii, pentru cler, cor, enoriaşi şi oaspeţii comunităţii ortodoxe din Montgeron.

Episcopul Nestor a adresat un cuvănt de învăţătură celor prezenţi, în care a adus exemple de sfinţenie şi smerenie a ocrotitorului comunităţii Sfîntului Serafim de Sarov.

Parohul bisericii a mulţumit episcopului Nestor şi tuturor participanţilor pentru atenţia faţă de comunitatea încredinţată lui, pentru rugăciunile comune în această zi importantă şi deosebită pentru comunitate.

Apoi episcopl condus de parintele Nicodim a vizitat încăperile alăturate bisericii („Castelul de la Montgeron”) – complexul medieval, unde astăzi îşi desfăşoară activităţile comunitatea bisericii Sf. Serafim de Sarov.

Festivităţile s-au încheiat la masa de sărbătoare, pregătită de enoriaşii bisericii.

Comentarii

Articole similare