Franța: Învierea Domnului la Biserica Sf. Nicolae din Ugine

În data de 26 aprilie 2014, vestea Învierii Domnului a fost adusă și la comunitatea ortodoxă a Bisericii Sf. Nicolae și Alexei din Ugine.

La această biserică, fondată în 1930, se adună creștini ortodocși de diferite naționalități : ruși, francezi, georgieni, italieni, români din regiunea Savoie (sud-estul Franței) și din Elveția.

Vineri seara, în ajunul sfintelor sărbători, a fost săvârșită Utrenia pascală cu citirea acatistului Sfîntului Alexei de Ugine.

Iar sîmbătă dimineața au fost citite ceasurile pascale. Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de ieromonahul Iosif Pavlinciuc.

Procesiunea Drumului Crucii în jurul bisericii a culminat cu citirea Evangheliei de Înviere și cu repetarea canonului pascal.

Răspunsurile la strană au fost efectuate de către monahiile de la mănăstirea Acoperământul Domnului din Bussie, împreună cu monahia Valentina (Ciunciuc).

Cîntarea ”Hristos a Înviat!” a răsunat în mai multe limbi: slavonă, greacă, franceză, engleză, georgiană, română.

După slujba pascală, organizatorii Christian Gros și Eugenia N. i-au invitat pe toți cei prezenți la o agapă frățească, pregătită în restaurantul din împrejurime. Lumina Învierii a pătruns în inimile tuturor participanților la această slujbă, fiecare rămânând entuziasmat și recunoscător lui Dumnezeu pentru bucuria sărbătorii.

Vă invităm să vedeți în galeria foto câteva fotografii de la acest eveniment, efectuate de Svetlana Egorova Bluewin.

ugine_inajundesarbatoare

ugine

Mai multe fotografii – AICI.

Comentarii

Articole similare