Prima slujbă pentru comunitatea ortodoxă moldovenească din Lisabona va avea loc sîmbătă!

Sâmbătă, 30 iunie 2012, în biserica Sf. Felix din Chelas, va avea loc prima slujbă ortodoxă, prezidată de către PS Nestor, episcopul Corsunului.

Vineri seara, la ora 18.00, la biserica rusă a Tuturor Sfinților din Lisabona va fi săvîrșită slujba de seară.

Sâmbătă, la ora 10.00, la biserica Sf. Felix din Chelas, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va începe cu întâmpinarea episcopului Nestor. Apoi vor fi citite rugăciunile de înnoire a lăcașului sfânt.

La această slujbă vor participa și preoți din Paris: ieromonahii Iosif și Nicodim. Sunt așteptați și toți clericii eparhiei de Corsun din Portugalia.

Invităm pe toți ortodocșii din Portugalia să participe la această slujbă!

Adresa bisericii:
Largo de Chelas 1900-159 LISBOA

Amintim că biserica Sfîntului Félix de Chelas a fost transmisă acum o lună comunității ortodoxe moldovenești a Sfântului Ioan Botezătorul din Lisabona. Detalii vedeți aici.

Comentarii

Articole similare

3 comentarii la „Prima slujbă pentru comunitatea ortodoxă moldovenească din Lisabona va avea loc sîmbătă!

  1. Frati crestini in Iisus Hristos, mare si frumos dar ne-a dat Dumnezeu crestinilor ortodoxi din Lisabona. Sa nu cadem ispitilor si impresurarilor caci acest dar nu usor a ajuns sa fie a crestinilor moldoveni si celorlanti de o credinta cu noi.
    Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea Preasfintitului Nestor – Episcop al Patriarhiei Ortodoxe ruse din Franta; il asteptam de la Moldova pe Preotul acestui locas. Sa ne rugam fratilor toti impreuna ca Domnul sa fie cu paza si mila asupra lor, petrecand calatoria cu bine ferindu-i de incercari si obstacole, ca voiosi si cu pace sufleteasca sa inceapa Sfanta missiune in tara aceasta, fiind sustinuti necontinit de noi toti.
    Crestini moldoveni ortodoxi sa ne unim aducand roade bune si de folos Domnului nostru si Maicii Lui Preacuratei Fecioarei Maria si Tuturor Sfintilor ca neincetat sa-I slavim cu multa ravna si dragoste in acest Sfant Locas al Mergatorului Inainte Ioan.
    Avand noutati de curand mai revenim sa ne auzim de bine. Dumnezeu cu paza asupra tuturor.

Comentariile sunt închise.