Franţa : Programul slujbelor la bisericile din Paris la începutul Postului Mare

Programul slujbelor la bisericile din Paris este următorul:

trei ierarhiBiserica Sfinţilor Trei Ierarhi (5, rue Pétel – 75015 Paris,www.egliserusse.eu)

Slujba se va săvârşi în fiecare zi, seara şi dimineaţa. Seara Pavecerniţa cea Mare cu Canonul Sfîntului Andrei Criteanul la ora 18.00, iar dimineaţa – rînduiala slujbei din Prima Săptămînă a Postului la ora 8.00.

montgeron-eglise-saint-seraphinBiserica Sf. Serafim de Sarov din Montgeron (91230 Montgeron, Rue du Moulin de Senlis  (Château)), http://egliserusse.jimdo.com)

În primele 4 zile ale Postului Mare va avea loc Pavecerniţa cea Mare cu citirea Canonului Sfîntului Andrei Criteanul la ora 18.00.

Biserica_moldoveneascaBiserica comunității cuv. Paisie de la Neamț din Paris (Eglise Notre Dame de Liesse de Paris, 9 rue du Bouquet de Longchamp, 75016 – Paris, www.ortodoxmd.eu)

Pavecerniţa cea Mare cu citirea Canonului Sfîntului Andrei Criteanul va fi săvârşită joi seara, la ora 18.00.

Domnul să ne ajute să parcurgem timpul acesta de post în răbdare, înfrînare şi rugăciune.

„Să postim post primit, bineplăcut Domnului. Postul cel adevărat este înstrăinarea de răutăţi, înfrânarea limbii, lepădarea mâniei, depărtarea de pofte, de clevetire, de minciună şi de jurământul mincinos. Lipsirea de acestea este postul cel adevărat şi bineprimit” (Stihira de la Vecernia din prima zi a Postului Mare).

Cu drag i. Iosif, i. Nicodim şi prot. Igor.

Comentarii

Articole similare