Franţa: Sărbătoare deosebită la mănăstirea Acoperămîntul Maicii Domnului din Bussy-en-Othe

Săptămîna trecută, în perioada 21 – 22 august 2014, la mănăstirea Acoperămîntul Maicii Domnului din localitatea Bussy-en-Othe a avut loc o sărbătoare deosebită, consacrată anivesării de 80 de ani de la trecerea la cele veşnice şi 10 ani de la canonizare a sfîntului Alexie de Ugine. Moaştele acestui sfînt se află la mănăstirea din Bussy.

Slujba privegherii cu citirea acatistului a fost celebrată de IPS Iov, arhiepiscopul de Telmis, de PS Nestor, episcop de Cosrun, împreună cu un sobor de preoţi, printre care a fost şi secretarul comunităţilor moldoveneşti din eparhia Corsunului ieromonahul Iosif (Pavlinciuc).7

În ziua praznicului, ambii ierarhi au săvîrşit Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjuraţi de clericii eparhiilor de Corsun şi Arhiepiscopiei parohiilor de tradiţiă rusă din Patriarhia Constantinopolului.

PS Nestor a adus în dar mănăstirii şi maicii stareţe, Colimba, o răstignire veche încovaiată în icoana cu chipul Maicii Domnului şi sfîntului Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul.

După procesiunea cu sfintele moaşte, săvîrşită în jurul bisericii, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la agapa frăţească pregătită de către obştea monahală.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi în galeria foto.

Pe data de 5-6 septembrie comemorarea sfîntului Alexie va continua la biserica din Ugine, unde el a slujit ultimii ani ai vieţii (1930-1934).

La această sărbătoare vor fi prezenţi atât IPS Iov, cât şi PS Nestor, precum şi călugării veniţi din Muntele Atos.

În ajun slujba va începe la ora 18.00, iar în ziua praznicului la ora 10.00.

Vă aşteptăm pe toţi la aceste slujbe.

 

Comentarii

Articole similare