Franţa: În Ugine a avut loc marcarea a 80 de ani de la trecerea la cele veşnice a cuviosului Alexie de Ugine

Sîmbătă, 6 septembrie 2014, în Biserica Sf. Nicolae din orăşelul Ugine, a avut loc Sfânta Liturghie, în legătură cu 80 de ani de la trecerea la cele veşnice a Sfântului Alexie de Ugine.

În această biserică, în anii 30 a sec. XX a slujit părintele Alexie Medvedkov, canonizat ulterior de patriarhia Constantinopolului.

Manifestaţiile de sărbătoare în Ugine au fost săvârşite de arhiepiscopul Genevei şi a Europei de Vest Mihail şi de episcopul Corsunului Nestor, împreună cu protoiereul Mihail Gundeaev, părintele responsabil în Ugine ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), clerul eparhiilor de Corsun, Bogorodsk şi Vladimiro-Volînsk a Bisericii Ortodoxe Ruse.

În timpul sfintei Liturghii s-au rugat numeroşi pelerini din Geneva şi Milan.

După Sf. Liturghie a avut loc molebin cu drumul crucii, după care ierarhii i-au felicitat pe toţi cu ocazia sărbătorii. Episcoul Nestor în cuvântul său de felicitare a menţionat că biserica ortodoxă a Sf. Nicolae este importantă nu doar pentru pentru faptul că aici a slujit Sf. Alexie, dar şi pentru faptul că în pofida ameninţărilor de distrugere din partea autorităţilor locale, cu ajutorul Domnului s-au găsit mijloace de a păstra şi a face reparaţie generală a bisericii.

Biserica Sf. Nicolae din Ugine a devenit iarăşi unul din centrele ortodoxe de pelerinaj. Aici vin în mod regulat pelerini din Franţa, Elveţia şi Nordul Italiei.

A urmat apoi agapa de sărbătoare, în timpul căreia episcopii au discutat cu enoriaşii bisericii, cu pelerinii şi oaspeţii participanţi la sărbătoare.

gal-2763277   gal-2763294

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi pe siteul eparhiei

Comentarii

Articole similare