Franța: Sfântul Maslu în Postul Mare la Biserica cuviosului Paisie din Paris

Iubiţi părinţi, fraţi şi surori,

Duminică, 23 martie 2014, după Sfânta Liturghie și agapa frățească, pe la ora 13.00, va fi săvârșită rânduila Tainei Sfântului Maslu la Biserica cuviosului Paisie din Paris.

Adresa: Notre Dame de Liesse, 9 rue du Bouquet de Longchamp 75016, Paris.

Taina Sfântului maslului este lucrarea sfânta săvârșită in numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea su­fletească, iertarea păcatelor.

În Sfintele Evanghelii îi in toate rugăciunile (șapte la nu­mar) din rânduiala Tainei Sfântului Maslu, Dumnezeu este invocat ca „doctorul sufletelor și trupurilor noastre, a Cărui mila este nemăsurată…”, iar dupa fiecare tropar la canon, credincioșii cântă : „Stăpâne, Hristoase, Mult Milostive, miluiește pe robul (robii) Tău”. Însăși cântarea îl arată pe Mântuitorul Hristos ca „Vindecătorul și Ajutătorul celor ce sunt în dureri”. De la Dumnezeu se cere : „tămăduire neputinciosului robului Sau… cel ce mult a greșit…”.

Domnul să ne ajute să putem cu vrednicie să ne apropiem de această mare Taină și să primim videcare trupurilor și sufletelor noastre.

Comentarii

Articole similare